29.09.2021

Iz moje poslušalnice: Neža Mirnik

Neža Mirnik že 14 let dela na polju odnosov z javnostmi, prvenstveno v glasbeni industriji.

SIGIC

Neža Mirnik

N'toko - Zig Zag (Parada Ljubezni, 2010)

Neža: N'Toko dela glasbo z vsebino - glasbo za možgane in za ušesa. Velikokrat še predobro popiše in predstavi družbeno dogajanje, kar zna biti srhljivo. Ampak prav je tako. Zato njegovi komadi zadenejo in ostanejo.

Maruša Bertoncelj: pogovor z N’tokom (Odzven)


AKA Neomi - Family (2019)

Neža: AKA Neomi delajo res dober indie pop, s hudim vokalom in interpretacijo. In ker po levi z lahkoto prehitijo mnoge tudi v živo. Včasih je težko pokazati na tisto nekaj, kar prepriča. AKA Neomi to, za moj okus, imajo.


Haiku Garden – Rosetta (Izštekani, 2020)

Neža: Ker kitare pašejo, ker je rock in ker ni, ker je shoegaze, a ni. Ker so hkrati umazani in glasni ter nežni, tihi in zasanjani, ker je njihov zvok poln in ker že čakam novo plato.

Igor Bašin: recenzija albuma Waver (Odzven)


Dežurni krivci – Lačni psi (2017)

Neža: Niti ne vem več, kdaj sem prvič slišala njihov Grem. V nekem drugem obdobju. Ampak Dežurni Krivci so ostali. Ker ne morejo ostati v ozadju ampak te njihova muzika zahteva celega. Ker so udarni, strastni, jezni in brezkompromisni. Ker povedo. In ker so tukaj že dolgo.


Hamo & Tribute 2 Love feat. Rudi Bučar – Dolgo nisva pila (2017)

Neža: Ker se naša življenja spreminjajo, a (nekateri) prijatelji ostanejo; pravzaprav morajo ostati. Z novimi časi je skladba dobila patino in bo brez dvoma postala večna.


… in ker je bilo, ob obilici izvrstne domače muzike, pripraviti ožji izbor zelo težko, si dovolim še omembo dodatnih pet: 30 stopinj v senci, .travnik, Lusterdam, balans, Godalkanje. Pa še pet bi jih lahko. In še novih pet.


Iz uredništva:

Neža Mirnik se je z glasbenim poslom pobliže spoznala leta 2007, ko je prevzela PR festivala Samoreggaestan. Kmalu zatem je začela z delom za glasbeno založbo Dallas in pri koncertnem organizatorju Mars Music, od leta 2013 pa svoje delo opravlja neodvisno in vodi svoje podjetje Boombox komunikacije. Sodeluje z mnogimi slovenskimi in tujimi izvajalci ter z mnogimi organizatorji festivalov in koncertov.