12.01.2021

Izbor iz koncertne produkcije Terra POP

V sredo, 13. januarja 2021 ob 19. uri, bodo za 48 ur javno objavili šest video posnetkov. Istočasno Terra POP pripravljajo tudi Zoom konferenco in neformalno spletno druženje.

Press info

Terra POP
Foto: Bojan Stepančič

Godalkanje je v koncertni sezoni zima 2020 – pomlad 2021 prvič načrtovalo nov cikel akustičnih koncertov 'Urban Folk' v CSK France Prešeren (bivši KUD). Koncertni cikel urbane folk glasbe zasedb z godali je bil ustvarjen zato, da bi lahko uprizoritve velikih violinskih mojstrov, gostujočih mentorjev Godalkanja, v živo doživeli tudi pri nas, saj je Slovenija v evropskih strokovnih krogih znana po mojstrskih tečajih različnih violinskih slogov. Godalkanje namreč ne gosti zgolj mentorjev; tudi uka željni profesionalni glasbeniki se pripeljejo od daleč, da se lahko udeležijo izobraževanj na visokem nivoju. In ti manjši koncertni večeri, združeni v cikel 'Urban Folk', bodo dogodki, ki presegajo zgolj poslušanje koncerta.

A časi niso naklonjeni druženju in živi glasbi. Po nekaj prestavitvah koncertov cikla Urban Folk, ki bi se že morali zgoditi (Duo Panfiloff Gairard, Wild Strings trio in Terra POP), je padla odločitev o prestavitvi vseh napovedanih terminov na strnjeno obdobje znotraj prvomajskih počitnic (27. april – 1. maj). Skupaj z nekaj dogodki 'Fiddle Gang Jam' bo v primeru izboljšanja situacije torej dogajanje strnjeno v mini festival 'Urban Folk', med glasbeniki različnih programov pa bo tudi več interakcije. Natančni termini in način izvedbe bodo glede na omejitve objavljeni na Facebook profilu Godalkanje ter na spletni strani Godalkanje.


V sredo naj bi se odvil koncert Terra POP v okviru cikla Urban Folk. Skupina je pripravila nadomestek. V sredo, 13. januarja ob 19.00, bodo za 48 ur javno objavili šest video posnetkov, izbor iz koncertne produkcije Terra POP, ki so nastali v bližnji preteklosti – Radiohead, John Lennon, Inxs, Queen, Mystica in Daft Punk. Program so pripravile enote na tri dele razklanega (ne razpadlega)  Terrafolka Terra Mistiki (Danijel Černe – Mystica, An Černe), Violinski duo (Barja Drnovšek, Bojan Cvetrežnik) in POP Caprices za violino solo (Klemen Bračko). Javna objava bo na Youtube kanalu TerrafolkTV, obvestila o povezavah pa na facebook straneh Godalkanje in Terrafolk. Istočasno Terra POP pripravljajo tudi Zoom konferenco in na modrovanje vabijo vse zainteresirane modre glave. Kdor bi se jim rad pridružil, naj se jim za povezavo oglasi na info@terrafolk.org ali godalkanje@gmail.com.