21.10.2021

Kako poslušamo glasbo?

Anketa iniciative samoniklih koncertnih prizorišč EEnlarge Europe o poslušalskih navadah obiskovalcev glasbenih dogodkov.

Press info

Kako poslušamo glasbo?

Eenlarge Europe je mednarodna skupnost koncertnih prizorišč, osredotočena na samonikle prostore, v katerih se rojeva živa glasba. Cilj te ankete je večje razumevanje navad in želja občinstev: kako poslušajo glasbo tako na spletu kot v živo. Z novopridobljenim znanjem želijo izboljšati svoje delovanje po (pre)dolgem prisilnem premoru, ki ga je povzročila epidemija.

Naš način življenja se hitro spreminja, z njim pa tudi naše navade. Uporabljamo nove platforme in nova orodja. Nenehni tehnološki razvoj vpliva na naš način poslušanja glasbe, a ni omejen izključno na premik od fizičnih nosilcev glasbe k pretočnemu predvajanju ali z vinilk na pametne telefone. Vpliva tudi na način izkušanja glasbe v živo.

Pričujoča anketa želi odgovoriti na potrebe kulturnih producentov po poznavanju želja in navad občinstva, ko pride do poslušanja glasbe, tako na spletu kot v živo. Novopridobljeno znanje bo lahko služilo kot osnova za izboljšanje delovanja sektorja po (pre)dolgem prisilnem premoru, ki ga je povzročila epidemija, in za izboljšavo uporabniške izkušnje, ki jo kulturni producenti nudijo obiskovalcem.

ANKETA

Kako poslušamo glasbo?