08.09.2016

KIBLA - Javni poziv ustvarjalcem za leto 2016/17

KIBLA vabi slovenske ustvarjalke in ustvarjalce k prijavi del s področja umetnosti. Rok za prijavo: 15. oktober 2016.

Press info

Kibla

Javni poziv zajema umetnike in kreativne ustvarjalce ter institucije in posrednike.

Prednost bodo imeli predlogi in dela na temo sodobnih migracij in kontinuiranih socialnih in kulturnih sprememb v 21. stoletju, saj se bo večina Kiblinih programov odvijala v okviru mednarodnega projekta Tvegaj spremembo (2016 - 2020), ki bo ustvarjal, povezoval, primerjal, razširjal in promoviral mednarodno sodobno umetnost v premislek o migracijah, spremembah, o prihajajočem, odhajajočem in ostajajočem. Kiblina interdisciplinarna umetniška in izobraževalna narava se osredotoča tudi na povezovanje z znanostjo, še posebej s sociologijo in aplikativnimi znanostmi ter z raziskovanjem sodobnih tehnologij. Sodelovanje z različnimi ciljnimi skupinami bo intenzivno vključevalo nove skupine priseljencev in že obstoječe večkulturne socialne skupnosti.

Izbrali bomo sodobna dela in programe, ki bodo predstavljena posamezno v tekočem letu ali v okviru večjih skupinskih razstav in festivalov. 

Linki s primeri:

Festival KIBLIX
http://mfru-kiblix.si/?lang=sl

ARHIV PROGRAM KIBELE
http://www.kibla.org/dejavnosti/kibela/arhiv/

Gyula Varnai: Slepi svet
http://www.kibla.org/dejavnosti/gyula-varnai/

Matjaž Krivic: Welcome the Future
http://www.kibla.org/dejavnosti/kibla-portal/matjaz-krivic-welcome-the-future/

Spomin nasilja in sanje o prihodnosti
http://www.kibla.org/dejavnosti/kibela/arhiv/kibela-arhiv/2015/spomini-nasilja/#c6998

MUNDUS VADIT RETRO
http://www.kibla.org/dejavnosti/kibela/arhiv/kibela-arhiv/2014/mundus-vadit-retro/

Dela bodo predstavljena na eni izmed lokacij, ki jih KIBLA uporablja za izvajanje programa v Mariboru: Multimedijski center KIBLA v Narodnem domu, v prostorih KIBLA PORTAL na Valvasorjevi 40 ter v ARTKIT-u na Glavnem trgu 14 v Mariboru v obliki:

- predavanje
- predstavitev
- interdisciplinarna produkcija
- samostojna razstava
- skupinska razstava
- delavnica
- koncert
- AV dogodek

Predlagana dela so lahko v nastajanju v obliki produkcije, koprodukcije ali postprodukcije in gostovanja. Z izbranim ustvarjalcem, ustvarjalko ali  predstavnikom skupine bomo pretehtali konkretne možnosti o sodelovanju, ki vključuje svetovanje, strokovno pomoč in kompletno izvedbo javne predstavitve: prostor, tehnično pomoč pri izvedbi, promocijo in mreženje ter foto-, video- in morebitno tiskano dokumentacijo dogodka/dela. V izbranih primerih bomo nudili tudi razpoložljiva produkcijska sredstva. Uspešno izvedena dela in ustvarjalce bomo aktivno promovirali in mrežili v Sloveniji in evropskem prostoru (v obliki predstavitev, postprodukcij, ponovitev, gostovanj itd.) kompatibilnim slovenskim in evropskim partnerjem ter drugim institucijam, s katerimi KIBLA sodeluje. 

Več na:
http://www.kibla.org/projekti-koprodukcije-in-mednarodna-sodelovanja/aktualni-projekti/risk-change-tvegaj-spremembo/

Naprošamo vas, da v prijavi pošljete KRATKI bios z najpomembnejšimi projekti (z morebitnimi linki na internetne povezave), KRATEK opis projekta (koncept in izvedba) z morebitnim slikovnim materialom ter kontakt.

Prijave pošljite najkasneje do 15. oktobra 2016 na:

kibla@kibla.org

ali na naslov

KID KIBLA, Uica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija
_________

KID KIBLA sofinancirajo Ministrstvo RS za kulturo in Mestna občina Maribor, projekt RISK CHANGE (2016–2020) sofinancira program Ustvarjalna Evropa Evropske Unije.