26.04.2023

Klubski maraton 2023

Radio Študent je razglasil letošnje Klubske maratonce.

Press Info

Klubski maraton 2023

Moving As A Giant: Bojana Pejanović, vokal, kitara; Primož Kramberger, klaviature; Martin Kramberger, bobni, klaviature

Prekmurski noise rock velikani

Moving as a Giant je trio iz Murske Sobote, ki z melanholičnimi vokali in aranžmaji na bolj noiserski strani kitarske linije nedvomno flirta tudi s postrockovskim dronom. Pričakujte vihrave gmote zvoka.

Facebook


Jolted: ​Aleksander Jovanović, vokal; Jan Franko: bas; Matija Dolenčič: bobni

Sunkoviti težkokategorniki

Ljubljanski trio Jolted, ki ga sestavljajo bas, boben in vokal, s sunkovitimi rifi navigira med žanri sludgea, noisa in hardcora. Poskrbel bo za vnetje vaših ušes in pretres vašega drobovja.

​Facebook
Instagram
Bandcamp


Tachyon:
Jernej Grmek

Hipotetični elektroničar

Kot izmuzljivi delec se Tachyon izmika glasbenim konvencijam in elektronske pokrajine plete naivno, obenem pa iskreno in brezkompromisno. Plesno z elementom outsiderstva.

YouTube


Majkun: Miha Turk

Starošolski rimoklepač

Novomeški Majkun bo z liričnimi strukturami v zadovoljni nasmeh razpotegnil obraze tistih, ki so s hiphopom rasli v devetdesetih letih, obenem pa ne bodo hladni ostali niti zoomerji.

Facebook
S​oundCloud
YouTube


Time Keeper:
​​Jaša Krkoč, kitara, vokal; Andrej Batič, bas, vokal; Jaka Podgornik, bobni​​

Goriški čuvarji funka

Vrtojbenski Time Keeper predstavljajo lažjo vejo letošnje kitarske bere s planeta, obsijanega z zelenim soncem. Svoje rife spravijo v žep in za divjo češnjo na vrhu zatulijo z močnim retro vokalom. Pazljivo na plesišču.

Facebook
YouTube
Instagram


Bregeove dere:
​Matjaž Karlovčec: klasična kitara, vokal​​; Robi Erzetič: bobni; Matej Kržišnik: električna kitara; Timi Vremec: bas kitara; Jure Planinšek: violina

Nič kaj tiha voda

Bregove dere šopajo progresivno, akustično in z zanosom. Je ekipa starih znancev iz bližnje in daljne okolice Gorice, ki orbitira domačo impro in tisto malo bolj popackano kitarsko sceno.

Bandcamp