09.07.2021

Klubski maraton Radia Študent

Julija in avgusta se bodo na turnejo podali Klubski maratonci Radia Študent.

Press Info

Klubski maraton Radia Študent

O klubskem maratonu

Klubski Maraton Radia Študent vsako leto znova išče, izkoplje in razkrije presežke najnovejše domače glasbene produkcije. Kot izjemen in zanesljiv vir vzhajajočih imen, ki skozi nadaljnja leta v velikem številu zaznamujejo milje mlade slovenske klubske in festivalske alternative, je izjemno uveljavljena institucija, ki ob ključni medijski podpori predstavlja optimalno izhodišče za prodor najzanimivejših novih glasbenih sil na slovensko alternativno glasbeno sceno. Glavno poslanstvo Klubskega maratona je pronicljivo izpostavljanje še neuveljavljenih glasbenih ustvarjalcev ter ključna prva medijska in infrastrukturna podpora njihovim kreativnim podvigom ter potencialom za nadaljnji glasbeni razvoj.

Nastopajoči:

Birds of unknown - Krilata štajerska jazz formacija


Ptica pevka in njena spremljevalna inštrumentalista nas skozi raziskovanje neznanega popeljejo v zasanjani svet jazza. Trio s prepletanjem kitare, saksofona in glasu postreže s široko paleto čustev letalcev, ki so ušli iz kletke in spet svobodno prepevajo na poletnem soncu. 

birds of unknown so: Patricija Škof, Tibor Pernarčič in Tilen Beigot.

Long Dumb Voices - Dolgoglasni radijski indie 

Ljubljanski ljubljenci odločno ubirajo strune nostalgičnih dvatisočih, medtem ko si utirajo pot iz bunkerja. Dva podaljšana glasova, opremljena s spevnimi kitarskimi linijami, pripovedujeta zgodbe za lahko noč in pojeta ode kitajskim pobiralcem stav. In kot gre pregovor – dolg glas seže v deveto vas. 

Long Dumb Voices so: Jernej Potočan, Erik Kerpan, Gal Sajko, Rok Petrovčič Vižintin

Cogito ergo Sex - Sapioseksualni postpunk dvojec iz Ljubljane

V izolaciji vznikli projekt, ki se utaplja v analognih sintetizatorjih in skozi prvi, drugi in tretji lovi svoj lastni novi val. Z zvočnimi eksperimenti in poezijo dvojec vabi nazaj v čas, ko je maršal še živel in ko je v Rožni kraljeval FV. 

Cogito ergo Sex sta: Maša Pungartnik, Matej Hočevar

Matthias von Stumberger und seine Jugend - Surferska garda koroškega barona

Kot svetla točka na radarju Rocking bones zapiska baron in njegova mladina, ki z distorziranimi vokali in umazani kitarami surfa po rifih. Sončna očala in prtljažnik, poln pijače, sta obvezna, medtem ko vas fantje furajo po razbeljenih kalifornijskih cestah. 

Matthias von Sturmberger und seine Jugend so: Matija Štumberger, Davor Detečnik, Gašper Vaukan, David Vajdec

Opran Možgan - Škofljeloška pank mladež 

V garažah kaljena umazana hardcore ekipa odločno nasprotuje vsem, ki trdijo, da je pank mrtev. Posvojenci kranjske železniške postaje med pranjem na visokih obratih rjovijo svoja antiklasistična sporočila skozi zvočne zidove umazanih rifov.

Opran Možgan sta: Grega Križnar, Žiga Križnar

Project xm1 - Robustni jezdeci traperske krajine

Robustni trap beati in življenjski situaciji primerne sladko-grenke besede sleherno dušo privežejo na plot. A Zasavci zapovrh tega po lirični krajini pregovorno mrtve scene marširajo brez ozira na lokalne omejitve in če je trap zares rajnki, so Xm1 več kot očitno odkrili vir življenja. 

project xm1 so: Kevin Jordan – DrippinCheez, Dejan Gerčar - Lil Bini, Tilen Ritter – Hoover, Miha Konrad – Izprve, Dino Alić, Aljaž Mali

Turneja:

3. julij 2021, MKNŽ Ilirska Bistrica
Opran Možgan / Mathias

9. julij 2021, MIKK Murska Sobota
Long Dumb Voices / Birds of Unknown

16. julij 2021, Novo Mesto, Pumpnca
Long Dumb Voices / Cogito Ergo Sex

24. julij 2021, Velenje, eMCe
xm1 / Mathias

31. julij 2021, Cerkno, C.M.A.K.
Cogito Ergo Sex / Long Dumb Voices

6. avgust 2021, Cerkno, C.M.A.K.
Mathias / Opran možgan

7. avgust 2021, Koper, pred hišo Sv. Anton
Mathias / xm1

13. avgust 2021, Tolmin, MinK
xm1 / Birds of Unknown

21. avgust 2021, Maribor, AGD Gustaf
Opran Možgan, Cogito Ergo Sex

28. avgust 2021,TBA
TBA