16.06.2020

Koncert finalistov 4. Mednarodnega tekmovanja za mlade glasbenike Oskar Rieding

Na koncertu bodo na dvorcu Štatenberg izvedli dela velikega pedagoga, violinista in skladatelja Oskarja Riedinga in njegovih sodobnikov na Slovenskem ter nova dela mladih glasbenikov, ki so nastala v okviru 4. Mednarodnega tekmovanja mladih glasbenikov Oskar Rieding.

SIGIC

Oskar Rieding

Na letošnjem on-line tekmovanju je sodelovalo 60 mladih glasbenikov iz 20 držav sveta z vseh kontinentov. Dogodek poteka v sodelovanju z Muzikološkim inštitutom ZRC SAZU in dr. Marušo Zupančič, vodilno raziskovalko violinizma na Slovenskem v okviru projekta "Pritok glasbenikov na Slovensko v dolgem 19. stoletju – njihov vpliv in integracija". V okviru dogodka, ki bo v nedeljo, 21. junija ob 11.30 bo odprta tudi priložnostna razstava unikatnih slik Melodije cvetja prof. Olge Ulokine.  

Po koncertu si boste lahko v okviru Dvornega dneva grofa in grofice Štatenberške v spremstvu dvornih dam z vodstvom ogledali Dvorec Štatenberg. Ker je 21. junij tudi svetovni dan glasbe vabijo biskovalce, da prinesejo s seboj glasbene inštrumente in se z najmlajšimi nastopajočimi ob zaključku dvornega dneva pridružijo izvedbi skladbe "Abeceda" W. A. Mozarta .