01.10.2019

Koncertni Kristalni abonma in otroški abonma Umetnost otrokom v Škofji Loki

Sokolski dom vabi k vpisu koncertnega Kristalnega abonmaja in otroškega abonmaja Umetnost otrokom v Sokolskem domu Škofja Loka v prihajajoči sezoni 2019/2020.

Press info

Koncertni Kristalni abonma in otroški abonma Umetnost otrokom v Škofji Loki

Abonmaja bosta od oktobra do aprila ponovno postregla s sedmimi vrhunskimi koncerti oz. glasbenimi predstavami za najmlajše.

Koncertni spored 9. oktobra otvarja koncert Sounds of Slovenia z izvrstnima Boštjanom Gombačem in Janezom Dovčem. Novembra sledi praznovanje s skladateljem in dolgoletnim članom programskega odbora Kristalnega abonmaja Petrom Kopačem. Decembrski spored prinaša klavirski recital izjemne Jasminke Stančul, januar bodo obarvali zvoki lutnje z mojstrom, Beograjčanom Darkom Karajićem. Februarja bodo na  koncertu Med nebom in zemljo razkrivali skrivnosti Celjskega stropa, marca pa bodo zazvenele pesmi taboriščnic iz Ravensbrüka z vokalno skupino Gallina. Abonmajsko sezono bodo zaključili  Ločan Aco Bišćević, Irena Grafenauer in Mate Bekavac. Podrobneje si program lahko ogledate na povezavi.

Otroški abonma pa se bo začel s plesom. La Fontainove basni so baletna predstava, ki bo najmlajše na zanimiv način popeljala skozi tri poučne zgodbe. Sledila bo prava glasbena komedija z vesoljčkom Dinom, ki odkriva čudežne zemeljske tone. Decembra se bo z neba na oder spustila Zvezdica zaspanka, januarja pa se bodo otroci z dobrosrčno čarovnico učili čarovniških vragolij. Februarja se bodo družili z želvo Vasko in spoznavali kako nas različnost bogati ter prijateljstvo pomaga reševati izzive, marca pa bo svojo moč pokazal sam Peter Klepec. Za konec jih bo obiskala tudi čarovnica Mica, ki bo z neba snela zvezdo. Več o predstavah najdete tukaj.