09.02.2024

Kulturjenje

Društvo Jadran pripravlja serijo brezplačnih izobraževanj s področja kulture, ki predstavljajo teoretično osnovo za delovanje v kulturi, pridobljeno znanje pa boste lahko nadgradili in uporabili tudi v praksi v okviru društva Jadran oz. sodelovali pri izvedbi njegovih dogodkov.

Press info

Kulturjenje

Zaradi lažje organizacije vas v Kulturnem umetniškem društvu Jadran naprošajo, da se prijavite preko obrazca.

Program:

Petek, 16. februar 2024 ob 17. uri, P42/8 - Škofja Loka: Kurz: Organizacija dogodkov (mentorira Tine Hafner)

O organizaciji kulturnih in drugih prireditev. Tudi o razvoju koncepta, smislu in viziji pri kulturnih prireditvah. Zagotovo še o vseh zakonskih omejitvah (npr. varovanje) in prijavah različnim organom (upravna enota, policija) ter odnosih s kolektivkami kot sta SAZAS in IPF, za katere ste najbrž že večkrat slišali.

Sobota, 17. februar 2024 ob 17. uri, P42/8 - Škofja Loka: Kurz: občevanje z javnostmi (mentorirata Tine Hafner in Mojca Selak)
O različnih pristopih k promociji in različnih kanalih promocije (predvsem) kulturnih dogodkov. Tudi o usmerjenosti na različne ciljne skupine. Zagotovo o brezplačnem in plačljivem oglaševanju. Navsezadnje tudi o pomembnosti vzpostavljanja baze sledilcev.

Sobota, 24. februar 2024 ob 17. uri, P42/8 - Škofja Loka: Kurz: *Oblikovanje zvoka (mentorira Gašper Doljak)
O osnovah oblikovanja zvoka na živih prireditvah. Zvok je eden najpomembnejših elementov prireditev. Predstave, predavanja, projekcije, koncerti posameznikov in skupin so različno kompleksni, a osnove, ki jih boste spoznali na kurzu so enake.

Nedelja, 25. februar 2024 ob 17. uri, P42/8 - Škofja Loka: Kurz: *Oblikovanje luči (mentorira Gašper Doljak)
O osnovah oblikovanja svetlobe. Luč na predstavi pripomore k ambientu, luč na razstavi povzdigne dela, luč na koncertu naredi muziko drugačno.

*Če ne veš še nič, pa te tovrstno delo zanima - ni problema, program bo v največji možni meri prilagojen željam in potrebam glede na predznanje in konkretna vprašanja.

Več o mentorjih:

Tine Hafner
je umetniški vodja festivala “In memoriam prof. Peter Hafner” ter nekdanji programski koordinator Pisane Loke ter MKC Pri Rdeči Ostrigi, nekdaj samozaposlen v kulturi kot producent še dandanes sodeluje z različnimi prizorišči širom države. V obdobju skoraj dvajsetletnega udejstvovanja v kulturi je deloval tudi na področju odnosov z javnostmi pri različnih organizacijah (UPB, Društvo Jadran) in projektih (Pisana Loka, Hafnerjev memorial …).

Gašper Doljak je samozaposlen v kulturi, tehnični koordinator festivala “In Memoriam prof. Peter Hafner”, ter nekdanji vodja tehnične službe v SiTi Teatru, kjer sicer še dandanes deluje kot oblikovalec zvoka in svetlobe.

Mojca Selak je nekdanja novinarka, nevladnica in delavka v kulturi, predstavnica za odnose z javnostmi festivala “In Memoriam prof. Peter Hafner”, nekdanja predstavnica za odnose z javnostmi MKC Pri Rdeči Ostrigi ter festivala Pisana Loka.