10.05.2016

Marko Brdnik in Uroš Rakovec, Cankarjev dom, 10. maj 2016

V torek, 10. maja 2016, bosta Marko Brdnik in Uroš Rakovec v Cankarjevem domu premierno predstavila album, ki nosi naslov Leta.

Press info

Marko Brdnik in Uroš Rakovec

Cankarjev dom, Klub CD

Marko Brdnik in Uroš Rakovec

Torek, 10. maj 2016, ob 20. uri

Vstopnice: 14 EUR, dijaki, študenti, upokojenci - 9 EUR

Nastopata: Marko Brdnik, harmonika; Uroš Rakovec, kitara

O albumu Leta je Boštjan Narat napisal:

»Pogled skozi priprte oči Sonce včasih, še posebej proti večeru, zasije pod kotom, ki spreminja barve stvari. Povsem znano in vsakdanje takrat zasije drugače in da bi človek lahko videl, mora imeti oči priprte. Podobno je z glasbo Marka Brdnika in Uroša Rakovca: zvok dveh dobro znanih inštrumentov slika v barvah, ki naenkrat postanejo nove; študiozna igra, ki se zdi preprosta; glasba, v kateri je ogromno dela, a zveni, kot da je nastala mimogrede. Kot da bi sedel v avto in se kar tako, brez cilja in zgolj zaradi užitka zapeljal po toskanski pokrajini. Le da pri njuni muziki ne potrebuješ niti avta niti Toskane; zgolj par ušes in priprte oči«.

Album je bil posnet lani oktobra in novembra v studiu Artesuono v italjanskem Vidmu (Udine), pod producentsko taktirko Stefana Ameria, ki je naredil tudi miks in mastering.

Avtorja skladb in aranžmajev, razen Estate (B. Martino), Dve leti in pol (ljudska) in Dom De Iludir (C. Veloso), sta Marko Brdnik in Uroš Rakovec.