19.01.2023

Med dobitniki nagrad MME 2023 tudi naša July Jones

Nagrade Music Moves Europe so podeljene. Prejeli so jih Schmyt (Nemčija), July Jones (Slovenija), Oska (Austrija), Kids Return (Francija), in Queralt Lahoz (Španija).

SIGIC

Med dobitniki nagrad MME 2023 tudi naša July Jones

Veliko nagrado žirije je prejela Sans Soucis (Italija) nagrado publike pa Ukrajinka Jerry Heil.

Letna nagrada EU za popularno in sodobno glasbo, ki jo sofinancira program Ustvarjalna Evropa, slavi umetnike v vzponu, ki predstavljajo evropski zvok danes in jutri. Podelitev nagrad Music Moves Europe Awards je potekala danes v Groningenu (NL) na predstavitvenem festivalu in konferenci ESNS. Med dobitniki nagrad v preteklih letih so Rosalía, Dua Lipa, Stromae, Hozier, Meskerem Mees, Blanks, Pale Waves in Christine and the Queens. Nagrade Music Moves Europe Awards organizirata ESNS in Reeperbahn Festival, podpirajo pa jih Liveurope, Yourope, Live DMA, IMPALA, Digital Music Europe, ICMP-CIEM, Mednarodni forum glasbenih menedžerjev (IMMF) in European Music Exporters Exchange (EMEE).

Nekaj besed iz utemeljitve žirije: »July Jones je tako "sveža in aktualna", kot je le možno, saj meša pop, hip-hop ritme, uglajeno produkcijo in pesmi, ki izražajo osebno identiteto.«

Vsak od petih nagrajencev prejme 10.000 €, nagrajenec žirije pa poleg denarne nagrade še vavčer v višini 5.000 €.

Vseh petnajst nominirancev je vabljenih v izobraževalni program z najboljšimi praksami v glasbeni industriji za pridobitev znanja za razvoj kariere. Po podelitvi nagrad vseh 15 nominirancev nastopi pred glasbenimi strokovnjaki in navdušenci na ESNS, največjem predstavitvenem dogodku evropske glasbe na svetu. Poleg nominirancev leta 2023 bodo nastopili tudi zmagovalci leta 2022 Blanks (NL), Francis of Delirium (LU) in Alina Pash (UA). Žirijo nagrad Music Moves Europe Awards 2023 sestavlja pet ljudi, ki igrajo pomembno vlogo v glasbeni industriji. Žiriji nagrad MME se vsako leto pridruži zmagovalec izbora prejšnjega leta. Letos je ta čast pripadla pevki zasedbe Ladaniva, Jacqueline Baghdasaryan, ki je lani prejela nagrado publike. Ostali člani žirije so: Cindy Castillo (festival MadCool), Gemma Bradley (radio BBC), Bryan Johnson (Spotify) in Kevin Cole (KEXP).