15.03.2021

Odprt je razpis za WOMEX 2021

Mednarodni festival in sejem WOMEX poziva k prijavam na letošnjo edicijo, ki bo med 27. in 31. oktobrom potekala v Portu. Rok prijave je 16. april.

Press info

Womex

Worldwide Music Expo oziroma WOMEX je mednarodni glasbeni sejem, specializiran za glasbe sveta. Izvaja se vsako leto oktobra na drugi evropski lokaciji, tokrat bodo WOMEX organizirali na Portugalskem. Organizatorji načrtujejo, da se bo WOMEX 21 v Portu odvijal v fizični obliki, v primeru poslabšanja situacije in odpovedi festivala pa bodo organizatorji povrnili vse pristojbine za registracijo in rezervacijo.

Razpis za zbiranje predlogov je odprt za vse ustvarjalce s celega sveta, vse prejete prijave pa bo pregledala neodvisna strokovna komisija, poznana kot Seven Samurai, katere sestava bo objavljena v kratkem. Razpis je že odprt, rok prijave je 16. april.

Zainteresirani so vabljeni k prijavam v štirih kategorijah:

a) Showcase
Glasbeniki lahko nastopijo 45 minut pred številčnim občinstvom, sestavljenim iz mednarodnih koncertnih in festivalskih promotorjev, organizatorjev turnej, upravljalcev prizorišč, založnikov, distributerjev, novinarjev in profesionalcev iz glasbene industrije.

b) Club Summit
Predstavljeni so DJ-ji in producenti vseh glasbenih žanrov ter mednarodnih elektronskih glasbenih prizorišč.

c) Film
Platforma je namenjena povezovanju mednarodnih glasbenih in filmskih skupnosti preko predstavitev celovečernih, srednjemetražnih ter kratkih dokumentarnih filmov na temo glasbe, gibanj in zgodovin z vsega sveta.

d) Konferenca in mentiranje
Sklop je namenjen vsem, ki bi radi svoje vizije delili z drugimi profesionalci, ohranili stik z glasbeno industrijo in se skupaj z njo razvijali naprej.

Za več informacij o prijavi obiščite spletno stran organizatorja.