14.01.2019

Odprti so trije javni razpisi za sofinanciranje projektov ljubiteljske kulture za leto 2019

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti je 11. januarja 2019 objavil tri javne razpise za sofinanciranje kulturnih projektov po izboru strokovno programskih komisij JSKD:

SIGIC

Odprti so trije javni razpisi za sofinanciranje projektov ljubiteljske kulture za leto 2019

JSKD izvaja javne razpise za sofinanciranje kulturnih projektov in programov za kulturna društva, zveze kulturnih društev ter tudi za zasebne zavode in druge nevladne organizacije s statusom pravne osebe zasebnega prava ter ustvarjalce z veljavnim statusom samozaposlenih v kulturi. Sredstva so namenjena sofinanciranju projektov, ki so izvedeni kot prireditve (koncerti, predstave, razstave, projekcije in druge javno dostopne kulturne dejavnosti), izobraževanja in strokovna usposabljanja ali založniški, AV projekti ter programom, torej rednemu, sistematičnemu in kontinuiranemu delovanju ljubiteljskih kulturnih društev, ki se manifestira kot izobraževalno in ustvarjalno delo.

Tokrat JSKD objavlja:

- Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti (PR 2019)

- Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju različnih manjšinskih etničnih skupnosti in priseljencev v RS (Etn 2019)

- Javni dvoletni razpis za izbor kulturnih projektov vrhunskih skupin na področju zborovske in folklorne ljubiteljske kulturne dejavnosti (VPR-2019/2020)

Vse informacije so na voljo TUKAJ.