01.07.2019

Peti inu obstati

Na Trubarjevi domačiji v Rašici pri Velikih Laščah bo v petek 5. juilja potekal prvi festival folk in rock akustike Peti inu obstati.

Press info

peti inu obstati

Organizatorji festivala KUD Strela želijo predstaviti uveljavljene (med njimi, kot najbolj izpostavljenga, lahko omenimo Petra Lovšina) in manj uveljavljene glasbene izvajalce in skupine različnih žanrov, ki bodo z akustičnimi nastopi v slovenskem jeziku predstavili svoja dela. Za nekatere nastopajoče bodo potekali lokalni predizbori, na katere bodo vabljeni neuveljavljeni ustvarjalci. Poslanstvo festivala želijo uresničiti z različnimi dejavnostmi, ki presegajo klasično koncertno druženje. K sodelovanju so tako pritegnili znane slovenske tekstopisce, ki bodo na delavnici iz prve roke delili svoje izkušnje pisanja pesmi.

Na festivalu bodo predstavljene tudi manjše neodvisne knjižne in glasbene založbe in njihovi avtorji, razstavljeni pa bodo tudi umetniški izdelki lokalnih ustvarjalcev, saj je namen v ta projekt vključiti čim večje število ustvarjalcev iz okolice. Poskrbljeno bo tudi za domačo gostinsko ponudbo z različnimi lokalnimi specialitetami.

Več si lahko preberete na festivalski spletni strani.