15.12.2017

Rok Golob na Kitajskem

Rok Golob, glasbenik, skladatelj, producent, aranžer, dirigent in avtor, se je ta teden vrnil iz Kitajske. V Šanghaj je bil povabljen na izvedbo skladbe 'Composers trip to China', ki jo je napisal po naročilu za Shanghai National Chamber Orchestra.

Press info

Rok Golob na Kitajskem
Foto: arhiv Roka Goloba

Koncert je bil izveden v dvorani Shanghai Symphony Orchestra Hall, Golobova skladba pa je doživela izreden odziv, saj je v aranžmaju uporabil stare, tradicionalne kitajske instrumente, kot so erhu, sheng, pipa, ki jih je združil v moderno skladbo s komičnimi govornimi vložki. Zaradi izjemnega odziva in uspešnosti koncerta se na Kitajskem obetata še dva dodatna, poleg tega pa je bil Rok Golob s še nekaj izbranimi komponisti povabljen na novo turnejo, tokrat po Mongoliji in drugih kitajskih mestih.

»Koncert je bil posledica enomesečne vsekitajske turneje, ki se je dogajala pred letom dni, v okviru katere smo izbrani komponisti spoznavali kitajsko kulturo in njene ustvarjalce. Neverjetno, koliko spoštovanja in navdušenja s strani kitajskih kolegov smo bili deležni! Seveda je bilo navdušenje obojestransko. Mislim, da bi se tudi naša vlada lahko veliko naučila od njih o pomembnosti glasbe in kulture za državo,« je ob povratku iz Šanghaja povedal Rok Golob.