25.05.2022

Vizualni natečaji festivala Tresk zopet nagrajujejo

Festival Tresk že 13. leto zapored razpisuje natečaje, ki nagrajujejo presežke slovenskega oblikovanja na področju glasbenega založništva.

Press info

Natečaji festivala TRESK #13

Slovensko glasbeno založništvo kljub majhnemu trgu redno skrbi za bogat nabor glasbenih izdaj, pestra koncertna ponudba pa poslušalcem in poslušalkam zagotavlja živ stik z novo glasbo. Festival Tresk z vsakoletnimi vizualnimi natečaji prepoznava oblikovalski potencial del, ki soustvarjajo dejavnost glasbenega založništva.

Najboljši videospot, podoba albuma, plakat in fotografija

Festival Tresk z natečaji prispeva k prepoznavanju pomembnosti kakovostno oblikovanih fizičnih in digitalnih nosilcev glasbe, spremljevalnega promocijskega materiala in dokumentacije glasbenih dogodkov. Natečaji izpostavljajo in nagrajujejo novosti, ki poganjajo ter zaznamujejo delovanje domače glasbene scene. Ponosni smo, da ob vse večji in kvalitetnejši produkciji domačih glasbenih videospotov kot edini v Sloveniji podeljujemo nagrado za to razvijajočo se kategorijo. Poleg videospotov bodo letos nagrajena tudi dela v kategorijah najboljša podoba albuma, najboljši glasbeni plakat in najboljša dokumentacija glasbenega dogodka.

Nagrade, ki podpirajo nadaljnji razvoj glasbenega oblikovanja

V sodelovanju z umetniškimi institucijami, mediji in drugimi podporniki glasbenega oblikovanja festival Tresk z nagradami za posamezno kategorijo podpira nadaljnji razvoj oblikovanja. Zmagovalni videospot prejme enoletno naročnino na revijo Ekran, izbrani finalisti pa bodo prikazani na javni projekciji, ki bo potekala 9. avgusta 2022 na Muzejski ploščadi Metelkova v sodelovanju s Slovensko kinoteko. Izbrani finalni videospoti bodo vključeni tudi v spletni program Festivala kratkih filmov FEKK. Zmagovalna podoba albuma bo nagrajena s samostojno razstavo v prostorih galerije DobraVaga. Nagrado za najboljši glasbeni plakat omogoča koproducent vizualnih natečajev Tresk #13, TAM-TAM Inštitut, ki podeljuje bon za 20 plakatnih mest. Najboljša dokumentacija glasbenega dogodka prejme kamero 6X12 MULTIFORMAT slovenskega proizvajalca Ondu Pinhole Cameras, zmagovalno delo pa bo objavljeno tudi v tedniku Mladina.

Prijave so odprte do 3. junija 2022

Ustvarjalci in ustvarjalke lahko na natečaje prijavijo dela, ki so nastala med 11. julijem 2021 in 3. junijem 2022. Prijave potekajo prek spletnega obrazca na www.tresk.si.

O Tresku

Festival Tresk pod okriljem Radia Študent že več kot 10 let predstavlja obračun glasbe in založništva. Z vizualnimi natečaji, pogovori, koncerti in klubskimi dogodki Tresk tematizira neodvisno glasbeno sceno in plete socialno mrežo glasbenikov, vizualnih ustvarjalcev, založnikov, distributerjev, organizatorjev, medijev, trgovcev ter  podpornikov in poslušalcev.

Info

Za vse informacije in vprašanja smo vam na voljo na info@tresk.si in na telefonski številki organizatorjev vizualnih natečajev Festivala Tresk #13: 069 912 395 (Dora Kavčič), 040 322 998 (Klemen Seliškar).