12.02.2019

Wckd Nation pred baltsko turnejo

Mlada slovenska neo-soul zasedba Wckd Nation se spomladi odpravlja na mednarodno turnejo po Litvi, Latviji in Estoniji. Med postojankami tudi Tallinn Music Week!

SIGIC

Wckd Nation
Foto: vir: Wckd Nation
Mlado slovensko zasedbo Wckd Nation sestavlja osem članov, ki so se spoznali v času študija na celovškem glasbenem konservatoriju. Po obetavnih koncertih ter dveh izdanih singlih, se skupina tokrat sooča s prvo konkretnejšo stopnico v mednarodni glasbeni prostor, in sicer v obliki mednarodne turneje, na kateri bodo obiskali vse tri baltske države. 
 
Med najpomembnejše nastope se gotovo umešča koncert na estonskem showcase festivalu in konferenci Tallinn Music Week, ki zadnja leta redno pozornost namenja tudi predstavljanju slovenskih zasedb. Koncertni spored turneje pa je naslednji: 

21.03. Jazzpills Klaipėda (LT)
22.03. Jazz Cellar 11 Vilna (LT)
28.03. Tallinn Music Week Talin (EE)
29.03. Sandėlis Kaunas (LT)
30.03. Trompete Taproom Riga (LV)
 
Wckd Nation so poslušalci radijskih in spletnih glasbenih postaj že spoznali s singli Time in Troubles, 22. marca pa napovedujejo še tretjega, in sicer za skladbo New Path, ki bo izšel tudi v obliki videospota. Lansko jesen je bilo mogoče Wckd Nation v živo slišati tudi v oddaji Prva vrsta na Prvem programu Radia Slovenija