09.12.2016

Zakaj ne bi namenili dela dohodnine SIGIC-u?

Sigic izpolnjuje svoje obljube in vsa sredstva, zbrana iz naslova namenitve dela dohodnine namenja organizaciji in izvedbi projektov usposabljanj in izobraževanj na področju glasbe.

Tanja Benedik

SIGIC

Ob že utečenih posvetih in predavanjih FundaMENT, ki so namenjeni usposabljanju mladih s področja glasbenega posla, bomo tovrstne delavnice v letu 2017 razširili tudi na področje klasične glasbe. 

Smo društvo s statusom društva v javnem interesu na področju kulture in tako smo upravičeni do dela dohodnine, odmerjene od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo. Zahtevek za namenitev dela dohodnine za donacije najdete spodaj v priponki, ki ga lahko pošljete elektronsko ali po navadni pošti na pristojni davčni urad oziroma izpostavo.

Davčni organ upošteva veljavne zahteve za namenitev dela dohodnine, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve. Za odmero dohodnine za leto 2016 bo zadnji rok za oddajo 31. 12. 2016.

Hvala vsem, ki podarjate del dohodnine Sigicu, mi pa bomo še naprej opravljali svoje poslanstvo!

Obrazec za namenitev dela dohodnine najdete TUKAJ.