07.09.2018

'Crowdfunding' Žige Koritnika

Priznani fotograf Žiga Koritnik finančna sredstva za knjigo fotografij glasbenikov 'Urejevalci oblakov' zbira s pomočjo množičnega financiranja.

SIGIC

Urejevalci oblakov

Glasba je nekaj, kar močno definira delo Žige Koritnika. Glasbenike fotografira že od leta 1986, kar pomeni, da jim sledi že več kot 30 let. Koritnik je imel že več kot 60 samostojnih fotografskih razstav po vsem svetu, delal na več glasbenih festivalih in posnel več kot 150 portretov glasbenikov. Analogna in digitalna fotografija sta orodji, s katerima ustvarja podobe, ki spregovorijo tudi tistim, ki niso del glasbenega sveta.

S knjigo Urejevalci oblakov, ki je 6. septembra startala na Kickstarterju, bo Koritnik predstavil najboljše trenutke, ujete na koncertih, in številne portrete znanih glasbenikov, kot so Anthony Braxton, Cesaria Evora, Ron Carter, Bill Frisell, Joe McPhee, Diane Reeves, Ray Charles, Tom Waits, Miles Davis, Sonny Rollins, Han Bennink, Cesaria Evora, B.B.King, Buddy Guy, Oumou Sangare, Hamid Drake, Peter Brötzmann, The Thing ...  Predgovor h knjigi je prispeval John Kellman, knjiga pa vsebuje tudi besedila Matsa Gustafssona, Joeja McPheeja, Kena Vandermarka in Joëlle Léandre.

Več informacij in možnost doniranja dobite tukaj

Urejevalci oblakov