12.06.2024

Kickstarter kampanja za novo knjigo Žige Koritnika

S knjigo "Brötzmann, V mojem fokusu", ki je 23. maja 2024 startala z zbiranjem sredstev na Kickstarterju, bo Koritnik predstavil najboljše trenutke ujete na koncertih Petra Brötzmanna , pionirja evropskega free-jazza. Fotografije so bile posnete med leti 1994 in 2019.

Press info

Kickstarter kampanja za novo knjigo Žige Koritnika

V knjigi bo 99 fotografij v črno-beli barvi (z eno izjemo) na 152. straneh, posnetih na 13 festivalih in lokacijah v Evropi in ZDA. Oblikovala jo je Nina Šturm, izdalo jo bo Društvo PEGA.

Glasba je nekaj, kar resnično definira delo Žige Koritnika. Njegova fotografija izraža globoko strast do izvajalcev in spoštovanje do celotne glasbene scene. Glasbenike fotografira že od leta 1986, kar pomeni, da jim sledi že skoraj 40 let. Koritnik je imel že več kot 66 samostojnih in 40 skupinskih fotografskih razstav po vsem svetu, kot uradni fotograf delal na več glasbenih festivalih in posnel več kot 150 portretov glasbenikov. Analogna in digitalna fotografija sta orodji, s katerima ustvarja nesmrtne podobe, ki spregovorijo tudi tistim, ki niso del glasbenega sveta.

Vabimo vas, da obiščete stran  na Kickstarterju. Tam lahko preberete kaj več o knjigi, vidite kakšne nagrade so namenjene podpornikom,  morebiti pa se odločite tudi za podporo. Nekaj več o prihajajoči knjigi (opis, promocijski filmi, prihajajoči razstavi v Varšavi...) si lahko preberete tudi na spletni strani Žige Koritnika.

Predgovor h knjigi je prispeval Peter Brötzmann, ostale tekste pa so prispevali Paal Nilssen – Love, John Corbett, Heather Leigh in Mats Gustafsson. Za knjigo sta Joe McPhee in Steve Dalachinsky prispevala vsak po eno pesem.