11.06.2018

3. Sonc festival

Sonc Festival je mednarodni festival komorne glasbe v Sloveniji. Letos se bo odvijal tretje leto zapored in bo gostil 4 mednarodno uveljavljene glasbenike.

Press info

3. Sonc festival

Tanja Sonc-violina, Larissa Cidlinsky-violina, Ribal Molaeb-viola in Anton Spronk-violončelo se bodo predstavili na treh koncertih z deli Ravela, Šostakoviča, Martinuja, Bartoka in van Beethovna.

Poleg koncertov bo 23. junija ob 11.00 v Domu kulture v Radečah festival prvič organiziral otroško matinejo z glasbeno pravljico. Uprizorili jo bodo učenci Glasbene šole Celje, avtor glasbe ter besedila pa je Davorin Dolinšek. Pet skladb za trio Dmitrija Šostakoviča pa bodo izvajali violinistka Tanja Sonc, violist Ribal Molaeb ter pianistka Božena Hrup.

Sonc Festival bo tokrat predstavil tudi slike libanonskega umetnika Ribala Molaeba. Njegova dela bodo razstavljena pred in po koncertu v Sevnici, Krškem ter Radečah.

Tanja Sonc: "Zelo se veselim letošnjega festivala, saj bomo prvič v program vključili druge umetnosti kot so slikarstvo in teater, kar je bila moja želja že od začetka! Vse umetnosti so med seboj povezane in se izpolnjujejo. Kultura širi obzorja in verjamem, da lahko takšni projekti družbo obogatijo ter pozitivno razvijejo."

Več na povezavi.