19.06.2019

4. Sonc festival

Od 25. do 30. julija 2019 bo na različnih lokacijah po Sloveniji potekal že 4. Sonc Festival.

SIGIC

Sonc festival

Umetniška vodja Tanja Sonc in Boštjan Lipovšek sta na festival povabila odlične glasbenike, ki bodo nastopili 25. julija v Galeriji likovnih samorastnikov  v Trebnjem, ter na dveh koncertih v cerkvi sv. Petra v  Radečah 26. in 28. julija. Vsi se bodo pričeli ob 19.30 uri. Zaključni koncert bo v Atriju Pastoralno-kulturnega centra Georgius v Piranu, 30. julija, ob 21.00 uri . Na  koncertih bo nastopil godalni kvartet s skladbami na plesno tematiko (tango, polka, orientalski ples), od Bacha do Piazzole. Na koncertu 28. julija bo v Radečah nastopil sekstet, ki bo izvedel skladbe Klare Mlakar, Schreckerja in Dohnayija. Nastopili bodo: Tanja Sonc, Boris Borgolotto (violina), Ribal Molaeb (viola), Marc Girard Garcia (violončelo), Boštjan Lipovšek (rog), Ognjen Popović (klarinet) in Lorenzo Cossi( klavir). 

Tanja Sonc: "Idejo, da bi ustanovila Sonc Festival sem dobila v na festivalu v Hohenstaufnu, kamor sem bila povabljena kar nekajkrat. To je majhna vasica, kjer vsi prebivalci v tednu, ko festival poteka živijo zanj. Tudi moj partner organizira v Libanonu Molaeb festival. Vsa organizacija temelji na prostovoljnem delu in toplini odnosov, ki jih v  hitrem tempu življenja vsi pogrešamo. Občina Radeče nam zelo pomaga, omogoči bivanje in vadenje glasbenikov v Hiši na Magolniku
Z umetniki, ki jih povabim, skupaj muziciramo, dobro jemo in nenazadnje - vsi so navdušeni nad lepotami narave. Iz Radeč izhaja zelo veliko dobrih glasbenikov, ljudje so se že navadili na festival in vsako leto imamo veliko poslušalcev. Vsako leto povabim druge glasbenike, saj tudi v Švici, kjer živim že 6 let zelo veliko igram komorno glasbo. Tukaj je le ta zelo cenjena in želim, da bi tudi  doma prikazala vsaj delček mojega ustvarjanja.
"