29.07.2021

Cikel koncertov na gradu Rihemberk

Glasbeno društvo NOVA v soorganizaciji z Zavodom Svitar vabi na tridnevni cikel koncertov na gradu Rihemberk.

SIGIC

Cikel koncertov na gradu Rihemberk

Glasbeno društvo NOVA od jeseni leta 1996 skrbi za glasbeno produkcijo zahodnega dela Slovenije. Iz pobud novogoriških glasbenih ustvarjalcev sta komorni orkester in Big band nadaljevala ustvarjalno poslanstvo lokalne glasbene šole in tekom let v svojih sestavih združila vse najbolj perspektivne šolajoče se glasbenike in mlade profesionalce iz tega multikulturnega, slovensko italijanskega področja. Jeseni 2010 se je na pobudo glasbenega pedagoga in dirigenta Komornega orkestra NOVA Jurija Križniča ter ambicioznega dirigenta Simona Perčiča izoblikoval nov glasbeni sestav - mednarodni mladinski simfonični orkester NOVA filharmonija. Pod okriljem društva danes poleg treh velikih sestavov deluje tudi 9 komornih zasedb, Akademija NOVA v sodelovanju z akademskimi profesorji glasbe iz Slovenije, Avstrije in Italije pa od leta 2015 skrbi za nadstandardno izobraževanje dijakov in študentov glasbe. Poslanstvo Glasbenega društva NOVA je iskanje in izvajanje inovativnih glasbenih pristopov z namenom približevanja klasične in jazz glasbe širši in predvsem mladi publiki. Poleg izobraževanja pa GD NOVA organizira kar nekaj ciklov koncertov za vse okuse.

Tokrat vas vabijo na grad Rihemberk, kjer lahko prisluhnete naslednjim koncertom:

Koncert komornih skupin Glasbenega društva NOVA (petek, 6. avgust 2021, ob 19.00)
Popoldanski koncert s kulinaričnim priokusom*.
Komorna glasba godal je že 25 let v osrčju Glasbenega društva NOVA. Godalni kvartet NOVA sestavljajo akademske glasbenice, kvartet violončel Cellostrike in Godalni kvartet Prima ljubiteljski glasbeniki, Duo Izvir pa dekleti, ki se na profesionalno pot šele podajata. Člani društva, ki prihajajo iz vse Vipavske doline, imajo kljub klasičnim zasedbam pestra glasbena zanimanja. 
Vstopnina (koncert s kulinariko): 15 €

Bajate (sobota, 7. avgust 2021, ob 21.00)
Pripovedni koncert v mraku.
Bajate so pripovedovalsko-glasbena zasedba, ki goji ljubezen do pripovedovanja ljudskih in osebnih zgodb v vseh oblikah. V svojih pripovedih združujejo besede in zvok, pravljično in zemeljsko, svetlo in temačno. Raziskujejo in interpretirajo slovensko ljudsko izročilo ter z veliko mero odgovornosti in spoštovanja vanj vpletajo nova sozvočja in sveže zgodbe.
Vstopnina: 10 €

Yani Pearl & Martin Martis (nedelja, 8. avgust 2021, ob 11.00)
Dopoldanski koncert s kulinaričnim priokusom*.
Mednarodna naveza med Avstralko iz Melbourna Yani Pearl (vokal, akustična kitara) in Primorcem Martinom Martisom (akustična kitara, spremljevalni vokal, prečna flavta) ustvarja nov, a hkrati znan in privlačen stil. Našla sta svojevrsten zvok, prepleten s folk glasbo. Začutiti je keltske korenine, vse skupaj pa je obarvano z glasbami sveta.
Vstopnina (koncert s kulinariko): 15 €

*Obiskovalci boste ob koncertu deležni dobrot ekološke turistične kmetije Toncevi.

Rezervacija vstopnic: info@gdnova.si

Obiskovalce naprošajo za upoštevanje navodil in priporočil z namenom preprečevanja širjenja nalezljivih bolezni.

Več informacij o posameznih dogodkih najdete na:

spletni strani www.gdnova.si/rihemberk

Facebooku www.facebook.com/drustvo.nova/

Instagramu gdnovainsta