26.04.2016

Dobrodošli na novi spletni strani sigic.si

25. aprila je SIGIC pridobil novo spletno stran. Za nami je prva faza prenove, ki zadeva novičarski del portala. V kratkem sledi še prenovitev spletnih baz.

Peter Baroš

Sigic

Dobrodošli na novi spletni strani SIGIC - Slovenskega glasbenoinformacijskega centra!

Prenova spletnega portala je bila ena prioritetnih nalog zadnjega obdobja. Z njo želimo postaviti nove temelje za nadaljnje delo. Spletna stran omogoča uporabniku več preglednosti pri brskanju po naših vsebinah, zastavljena pa je tudi na način, s katerim skušamo bralce pritegniti, da na naših straneh ostanejo čim več časa. Ugotovili smo, da se je v preteklosti nabralo izjemno veliko kakovostnih informacij o slovenski glasbi, bodisi novic bodisi recenzij, intervjujev in drugih poglobljenih člankov v okviru naše spletne revije o glasbi Odven. Z novim portalom smo želeli te vsebine reaktualizirati in jih postaviti vštric z aktualnimi in svežimi informacijami, ki jih zainteresirani javnosti posredujemo na dnevni ravni. S sledenjem povezanim vsebinam ter zaznamkom, ki se vam vsakokrat pojavijo na koncu članka, boste lahko spoznavali dolge zgodbe, ki se v slovenskem glasbenem prostoru pletejo vzporedno z našimi objavami. 

Prenova portala pa še ni končana. V kratkem bomo prenovili tudi spletno bazo podatkov o slovenski glasbi, glasbenikih in glasbenih institucijah. Takrat bo sledila tudi zahtevna naloga, da podatke v bazah temeljito osvežimo, dodamo nove vnose in nove vsebine. Tudi pričujoča novičarska stran bo v nadaljevanju še deležna izboljšav, zato bomo zelo veseli, če nam boste ob branju ustvarjene vtise, komentarje in predloge posredovali na naš spletni naslov info@sigic.si. Spletna stran je prilagojena tudi za uporabo na tablicah in telefonih, zato priporočamo, da jo preizkusite tudi tam. 

Želimo vam veselo brskanje po naših straneh!