08.09.2020

Gal Faganel: Razvoj glasbene kariere - večdnevni seminar

18. in 19. septembra organiziramo (marca odpovedano) delavnico glasbenega posla za klasične glasbenike. Sprostilo se je nekaj mest. Delavnico bo vodil Gal Faganel, profesor z Akademije za glasbo v Ljubljani, ki je na Univerzi v Koloradu razvil in več let učil tudi predmet 'Razvoj glasbene kariere'.

SIGIC

Gal Faganel

Na delavnici se boste seznanili z bistvenimi spretnostmi in orodji, ki jih poklicni glasbenik danes potrebuje za uspeh na trgu. Pridobili boste praktične nasvete za napredovanje v glasbeni karieri, promocijo svojih del, povezovanje ter spoznali ključne aktivnosti, ki so vitalnega pomena za rast glasbenika kot izvajalca in učitelja. Vsebine vam bodo v pomoč pri iskanju novih možnosti za ustrezno pripravo in iskanje idej za nove poklicne glasbene priložnosti.

Na delavnici bomo obravnavali naslednje teme:

  • Načrtovanje uspeha
  • Povezovanje
  • Oblikovanje osebne umetniške podobe
  • Financiranje glasbenih aktivnosti ali “Kdo pije, kdo plača?”
  • Glasbeni management in koncertne agencije - zastopanje ali samozastopanje
  • Partnerstva in sodelovanja
  • Samostojni/samozaposleni glasbenik
  • Upravljanje s časom in denarjem
  • Optimalna izvedba (strah, avdicije, zdravje, standardi, pričakovanja)

Udeleženci boste imeli možnost individualnega svetovanja pri izbranem projektu. Dobili boste naloge, ki jih boste predstavili na zaključnem srečanju 9. oktobra 2020.

Urnik:

Petek, 18.9. od 12.00 - 16.00
Sobota, 19.9. od 9.00 - 12.00
Petek, 2.10. od 13.00 - 16.00
Petek, 9.10. od 14.00 - 16.00

Violončelist Gal Faganel je priznan koncertant in iskan pedagog. Po glasbeni šoli v Ljubljani je študij violončela nadaljeval v Zagrebu in nato v ZDA. Leta 2007 je pod mentorstvom Eleonore Schoenfeld doktoriral na univerzi University of Southern California v Los Angelesu. Njegovi učitelji so bili tudi Peter Marsh, Daniel Rothmuller, Nathaniel Rosen, Dobrila Berković-Magdalenić, Matija Lorenz, in člani kvartetov Ysaÿe, Juilliard, Emerson, in Takács. Po končanem študiju je bil violončelist solist v orkestru Phoenix Symphony. Faganel je prvonagrajenec mednarodnih tekmovanj za violončelo in večkratni nagrajenec tekmovanj za komorno glasbo. Med njimi tekmovanje Yamaha Performing Artists v Illinoisu (ZDA), tekmovanje ASTA v Kaliforniji in tekmovanje Antonio Janigro v Zagrebu. Nastopa tudi v najuglednejših dvoranah, s priznanimi umetniki in pogosto gostuje na univerzah, konzervatorijih in festivalih po svetu. Kritiki hvalijo njegov »močan in lep ton,« »izjemno občutljivo interpretacijo« ter »briljantno virtuoznost in mladostno moč.« Že več let se posveča tudi študiju, izvajanju in snemanju slovenske glasbe za violončelo. Snemal je za več radijskih hiš in založb, med njimi Potenza Music, Naxos, Colorado Public Radio, RTV Slovenija in Astrum. Kot profesor je na univerzi University of Northern Colorado poleg vzgoje violončelistov razvil in več let učil predmet »Razvoj glasbene kariere«. Faganelovi študenti so uspešni na tekmovanjih in orkestrskih avdicijah. S svojimi raznovrstnimi poklicnimi izkušnjami svetuje in pomaga mladim glasbenikom razviti uspešno glasbeno kariero. Od lani je izredni profesor na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani.

Srečanje bo delavniške narave, zato je število udeležencev omejeno. Udeležba brezplačna. Do zapolnitve razpoložljivih mest so nujne prijave preko spodnjega obrazca.

POVEZAVA DO SPLETNEGA PRIJAVNEGA OBRAZCA

V primeru vprašanj oz. potrebe po več informacij, pišite na: info@sigic.si