30.01.2019

Glasbeni posel 1.0: Maša Pavoković (Booking in organizacija koncertov)

Na sklepno predavanje letošnje sezone usposabljanja Glasbeni posel 1.0 se vrača Maša Pavoković, tokrat s predavanjem o bookingu in organizaciji koncertov. V sredo, 6. februarja, ob 19. uri, na Sigicu.

SIGIC

Maša Pavoković

Glasbeni posel 1.0: Maša Pavoković - Booking in organizacija koncertov (predavanje)
6. februar, 19:00
SIGIC, Trg francoske revolucije 6, 1000 Ljubljana

Predavanje je del uposabljanja Glasbeni posel 1.0: predavanja - delavnice - evalvacije, ki ga organizira SIGIC - Slovenski glasbenoinformacijski center v sodelovanju s Centrom za kreativnost (Muzej za oblikovanje in arhitekturo Ljubljana). 

Na predavanju bo Maša po korakih predstavila, kako organizirati koncert, na kaj moramo biti pozorni ter predstavila birokratske postopke, ki nas lahko spremljajo. Prav tako bo več povedala o bukiranju koncertov doma in v tujini, ter kako se dobro pripraviti na turnejo. Del priprav je tudi oblikovanje stroškovnika, podrobno načrtovanje poti in predvsem dejstvo, da imamo različne države, različne načine, kako scena deluje.

Maša Pavoković je v organizaciji koncertov aktivna že zadnjih deset let, največ o bukiranju koncertov v tujini pa se je naučila s skupino Koala Voice. Koala Voice je mlada zasedba, ki ima za seboj številne mednarodne turneje ter nastope na festivalih kot so Liverpool Soundcity, Eurosonic Groningen, Wild Mint Moskva, Waves Vienna, Reeperbahn Hamburg. In mnogih drugih. 

Kotizacija za zunanje udeležence predavanja znaša 5 EUR. Vsa sredstva, zbrana z naslova kotizacij, bodo v celoti namenjena delovanju zagonske glasbene agencije, ki je eden izmed ciljev usposabljanja zaključene skupine.

Usposabljanje  Glasbeni posel – predavanja / delavnice / evalvacije poteka v koprodukciji s Centrom za kreativnost, pri  Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Projekt se izvaja v sklopu aktivnosti Platforme Center za kreativnost in ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Več o seriji si lahko preberete TUKAJ