05.02.2019

Glasbeni posel 1.0/MB: Nikola Sekulović vs. Robert Novak in Tinček Bradač

Nikola Sekulović, stari znanec Sigica in Centra za kreativnost se vrača! Natančneje, glasbenik in glasbeni aktivist bo po serialih Old boys Club? in Glasbeni posel 1.0 na Sigicu ter Prenosu veščin na Centru za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani, tokrat gostoval v Mariboru, 26. februarja 2019. Zanimiva gosta in prijetno druženje!

SIGIC

Glasbeni posel 1.0

Glasbeni posel 1.0/MB: Nikola Sekulović vs. Robert Novak & Tinček Bradač
26. februar 2019, 18:00
Projektna pisarna Centra za kreativnost, Partizanska 11, 2000 Maribor

Srečanje je del uposabljanja Glasbeni posel 1.0, ki ga organizira SIGIC - Slovenski glasbenoinformacijski center v sodelovanju s Centrom za kreativnost (Muzej za oblikovanje in arhitekturo Ljubljana)

V projektni pisarni Centra za kreativnost v Mariboru bo Nikola Sekulović izvedel srečanje, ki bo obsegalo krajše uvodno predavanje na temo situacij in perspektiv glasbenega posla, nato pa bo sledilo še soočenje s pomembnima glasbenima akterjema mariborske in slovenske glasbene scene. Kdo je kriv za uspehe, kdo za neuspehe? Kam vlagati čas, energijo, pozornost in denar? Kako prebiti trojanski zid? Pa šentiljska meja? Dobra priložnost za vstop v široko polje mednarodnega glasbenega trga? Kje je novi Lačni Franz? Kaj vrti mariborski nacionalni radio? Kakšna je kondicija mariborske koncertne scene?

Nikolov ring bo v levem kotu gostil Roberta Novaka, basista in managerja skupine Mi2, ustanovitelja in moderatorja Facebook strani Slovenska glasbena scena ter lastnika novopečene Glasbene agencije Gaža. V desnem kotu pa Tinček Bradač, dolgoletni član glasbenega uredništva RTV Slovenija v Mariboru.

Napeto srečanje se bo izteklo v prijetno druženje z zasedbo Beatpolar, najavljeno pa bo tudi bodoče sodelovanje Sigica in Centra za kreativnost v Mariboru. Druženje poteka v sodelovanju z multimedijskim izobraževalnim društvom Glas podzemlja, ki deluje na področju izobraževanja mladih, kulture in urbanih subkulturnih mladinskih iniciativ v Mariboru. 

Usposabljanje  Glasbeni posel v koprodukciji s Centrom za kreativnost, pri  Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Projekt se izvaja v sklopu aktivnosti Platforme Center za kreativnost in ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.