26.10.2018

Glasbeni posel 1.0: Nikola Sekulović (Karierne perspektive glasbenikov)

V torek, 6. novembra bo ob 19:30 na sporedu prvo predavanje v novi seriji usposabljanj Glasbeni posel 1.0 - predavanja / delavnice / evalvacije. Do 5. novembra je še odprt rok za prijavo v zaključeno skupino.

SIGIC

Glasbeni posel 1.0

Glasbeni posel 1.0: Nikola Sekulović – Karierni razvoj glasbenikov (predavanje)
6. november 2018, 19:30
SIGIC, Trg francoske revolucije 6, 1000 Ljubljana

Prvo srečanje nove serije usposabljanja za glasbeni posel, ki poteka v koprodukciji SIGIC s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, bo pripadlo staremu znancu Nikoli Sekuloviću. Predavanje bo osredotočeno na načrtovanje, razvijanje karierne poti profesionalnih glasbenikov ter njihovo karierno napredovanje.

S katerimi nalogami se mora glasbenik spopasti pri načrtovanju svoje karierne poti? Kako izvesti samooceno in razviti samokritičnost? Kako pogledati navzven, v okolje in okoliščine, ki določajo in vplivajo na njegovo udejstvovanje? Kako sprejeti pravilne odločitve, kako presojati njihovo učinkovitost? Kaj so karierni cilji, s kakšno strategijo jih dosegati?

Nikola Sekulović, član nekaterih pomembnih slovenskih glasbenih skupin (Dan D, Laibach, Demolition Group), strokovnjak za avtorske pravice in druga poslovne zadeve na področju glasbene industrije. Za sabo ima več kot 2.000 nastopov, 50 albumov ter glasbena dela za več avdiovizuelnih produkcij. Kar četrt stoletja je bil dejaven je tudi v založništvu in fonogramski industriji, kjer se je v okviru Dallas Records in Mars Music ukvarjal s spremembami poslovnih konceptov po razpadu prejšnjega ekonomskega sistema. Imel je priložnost sodelovati z glasbeniki iz različnih žanrov (Čuki, Helena Blagne, Siddharta, Big Foot Mama, Mi2, Šank Rock, Alenka Godec, Omar, Gibonni, Toše Proeski, Goran Bregović, Severina, Plavi Orkestar, Bajaga, itd.) ter s tujimi partnerji, predvsem EMI/Virgin in Sony ATV. Urejal je avtorske pravice za filmsko industrijo in reklamne kampanje, sodeloval je pri organizaciji nekaterih odmevnejših koncertov in glasbenih prireditev, o poslovanju na glasbenem trgu pa predava na nekaterih specializiranih šolah ter na konferencah. Svetuje mnogim glasbenikom in udeležencem na slovenski glasbeni sceni, svoja znanja pa je prenašal tudi v seriji strokovnih posvetov na Slovenskem informacijskem glasbenem centru SIGIC.

Predavanje je del 5 mesečnega usposabljanja za zaključeno skupino mladih in bodočih glasbenih profesionalcev. Do 5. novembra so odprte prijave v zaključeno skupino, ki jih skupaj z življenjepisom in motivacijskem pismom pošljete na info@sigic.si

Na predavanje pa so vabljeni tudi ostali zainteresirani.

Kotizacija oz. prijavnina: 30 EUR na osebo za celotno usposabljanje (zaključena skupina), 5 EUR na osebo za posamično predavanje.

Vsa sredstva, zbrana z naslova kotizacij, bodo v celoti namenjena delovanju zagonske glasbene agencije, ki je eden izmed ciljev usposabljanja zaključene skupine.

Usposabljanje  Glasbeni posel – predavanja / delavnice / evalvacije poteka v koprodukciji s Centrom za kreativnost , pri  Muzeju za arhitekturo in oblikovanje . Projekt se izvaja v sklopu aktivnosti Platforme Center za kreativnost in ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Več o seriji si lahko preberete TUKAJ