26.05.2020

Godibodi 2020

Kljub izrednim razmeram, se bo odvila tudi letošnja edicija festivala Godibodi! Precej drugače, kot smo bili navajeni do sedaj, a vendarle ...

Press info

Godibodi 2020

Festival bo potekal v dveh večerih, in sicer v perek 29. maja in v soboto 30. maja, s pričetkom ob 20h. V obeh večerih skupaj se bodo odvili štirje koncerti: Sandra Erpe, Mala mestna muzika, Batista Cadillac ter Rudolf Gas & The Family. V neposrednem prenosu jih boste lahko spremljali na valovih Radia Slovenija - Prvi program, s pomočjo video streama pa tudi na facebooku in na spletni strani Prvega programa nacionalnega radia; zaradi aktualnih razmer udeležba na koncertu in nakup vstopnic v letošnjem letu namreč ni mogoč. Načrtovano je tudi predvajanje na TV Slovenija. 

Prvi festivalski večer se bosta predstavili dve akustični zasedbi: pevka in pesnica Sandra Erpe s spremljevalno skupino in 10-članski orkester z imenom Mala mestna muzika. Sandra Erpe živi in ustvarja v Ljubljani, med svoje vidnejše nagrade pa prišteva zlato kanto, ki jo je novembra 2018 prejela na festivalu Kantfest International. Na koncertu bo pela in recitirala svojo poezijo, ki ji s spremljevalno zasedbo vdahne jazzovsko-šansonjersko dušo. Koncert zasedbe Mala mestna muzika bo prinesel osem skladb Rudija Pančurja, ki temeljijo na osmih pesmih iz pesniške zbirke Vlada Žabota Žalostinke po razkriško, napisanih v razkriškem narečju. 

Drugi festivalski večer se bosta predstavili dve pop zasedbi: Rudolf Gas & The Family in Batista Cadillac. Rudolf že vrsto let deluje kot vokalist, aranžer, producent in dirigent Big banda Orkestra Slovenske vojske, tokrat pa bo predstavil svoj novi album Svet planet. Batista Cadillac je dvojec dobrih prijateljev, ki si je ime nadel po starodobnem avtu. Avtorsko izhajata iz svojega staromodnega okusa, preoblečenega v modernejšo obliko. Leta 2019 se jima je pridružila še šestčlanska instrumentalna jazz-funkovska zaseba Pi Jammies.