06.04.2020

Iz moje poslušalnice: Matija Krečič

Svojih pet izbranih predstavlja prva violina Magnifica, vrhunski violinist in skladatelj Matija Krečič.

SIGIC

Matija Krečič
Foto: Marko Delbello Ocepek

Drajnarjuva vampa - Na sončn uprau (Divji zahod, 2018)

Matija: S Tomažem Hostnikom sem povezan že kar dolgo, njegovi komadi in genialna besedila pa me vedno premaknejo. In ne bi se mogel odločit za najljubšega...

Katarina Juvančič: recenzija plošče Divji zahod (Odzven)

Batista Cadillac - Pust me do besede

Matija: Komad mi je bil všeč že prvič, ko sem ga slišal. Dobro narejen, dobro odigran, dobra produkcija. Dober refren.

Bojan Krhlanko - !

Matija: Bojan je eden najbolj kreativnih ljudi, kar jih poznam. Njegova muzika je unikatna, v bistvu se pa ves čas igra - je vodilni slovenski glasbeni ludist. :)

Severa Gjurin - Ali je še kaj prostora tam na jugu (Ali je še kaj prostora tam na jugu, 2014)

Matija: Vedno malo boli, ko tole poslušam. Za pravo podlago Severinemu mehkemu vokalu so poskrbeli sami krasni glasbeniki...

π​ jammies - G. Vedež Smrdljivček

Matija: Všeč mi je njihov entuziazem, veselje do skupnega muziciranja, pravi bandovski pristop. Upam, da jih kmalu slišim v živo!

Iz uredništva:

Matija Krečič, akademski vražji violinist in komponist, se je kalil z zasedbi Terrafolk in Simboličnem orkestru, danes pa je prva violina balkanskega šarlatana Magnifica. Ob tem sodeluje s plejado domačih glasbenikov od Katarine Juvančič in Dejana Lapanje do skupin Skarabej in Momento Cigano, v preteklosti pa tudi z Galom in Severo GjurinMar Djangom, Orkestrado in drugimi. Je avtor orkestrskih priredb Magnificove glasbe za film Montevideo, vidimo se!Sklada glasbo za številne zasedbe in lastne projekte, pa tudi za televizijo, film in gledališče. 

Skarabej - RiverDeer