27.03.2020

Iz moje poslušalnice: Andrej Karoli

Andrej Karoli: Za poslušalnico sem izbral pet posnetkov, ki so nastali v AV produkciji Vala 202 v zadnjih mesecih, zjutraj ob 08.00. V živo. Hvala vsem glasbenikom, ki delajo, da lahko delim.

SIGIC

Andrej Karoli
Foto: Stane Jeršič

Domen Don Holc – Zakaj ne bi Raj bil doma

Andrej: Domen – prva kitara zasedbe Koala Voice, tudi v času, ko bend ne počiva, najde dovolj časa za samostojno avtorsko glasbo. Minimalizem zvoka, a besede pri songu so v teh dneh še močnejše.


Joker Out – Metulji

Andrej: Joker Out – tako in dragače mlad bend, ki mu moramo dati še več prostora. Ne samo zato, ker rabimo več popa z rockom, predvsem zato, ker se glasbe lotevajo resno, a se imamo ob njihovi glasbi zelo fino.  Tako kot očitno fantje.


Futurski – Bad Dreams (Emotional Tourist, 2019)

Andrej: Futurski – zaradi nemladosti, mi je zvok benda hudo pri srcu in ušesih. Nostalgičen spomin na čase, ko je bil elektro pop soundtrack najstniških dni.

Miroslav Akrapović: recenzija plošče Emotional Tourist (Odzven)
 

Batista Cadillac – Neviden

Andrej: Batista Cadillac – od dvojca, do v zgornjem primeru septeta. Funk, soul in R'n'B v slovenščini še nikoli niso zveneli tako seksi. Poseben pozdrav Thomasu Marchu in zasedbi P'Jammies.


Lusterdam – Tam drevesa rastejo počasi

Andrej: Lusterdam – Veliko prijateljev v zrelih letih sklene, da bodo imeli bend. In potem nerodno preigravajo klasike. Lusterdam to ni. Avtorski rock (z ravno pravšnjo mero pop produkcije), ki zveni dobro akustično, ali pa ko prižgejo vse ojačevalce.

Iz uredništva: 
Andrej Karoli, bobnar in DJ, ki je postal radijski voditelj in urednik. Od tu naprej teče zgodovina enega naprepoznavnejših slovenskih radijskih glasov vseh časov. Zadnje čase je pogosto tudi v sliki, ko ga lahko preko internetnih prenosov v družbi glasbenikov gledamo in poslušamo iz etra Vala 202. Pa še ena fotografija mladega Andreja z začetka 90tih, v intervjuju z Agropopovcema Alešem Klinarjem in Šerbi, ki jo je posnel fotograf Jani Kenda. Fotografijo smo v sodelovanju z avtorjem digitalizirali letos. 


Foto: Jani Kenda (licenca CC BY-NC-ND)