20.04.2022

Iz moje poslušalnice: Borut Marolt

Danes glasbo izbira Borut Marolt, ki ga širša javnost pozna kot pevca skupine Niet, pedagogi pa kot proaktivnega mladinskega delavca.

SIGIC

Borut Marolt
Foto: iz osebnega arhiva

Borut: Glede na kriterije bi zelo težko našel samo 5 slovenskih komadov/bendov, ki so mi všeč, ali pa jih občasno poslušam, zato sem kriterije zaostril :) To pomeni, da veljajo samo bendi, ki so na sceni prepoznavni zadnjih 10 let.

Koala Voice - Vede premikanja (Wolkenfabrik, 2017)

Borut: Ta pesem mi je bila kul že ob prvem poslušanju. Sicer pa so Koale zelo izviren alternativen bend, ki zna uglasbiti tudi zadeve poslušljive širšemu krogu ljudi.

Jaša Lorenčič: recenzija albuma Wolkenfabrik (Odzven)


Alo!Stari - Nea vem kam (Pa Kaj Te S Tao Je?, 2021)

Borut: Super, da imamo odličen kalifornijski stil punk bend in super, da pojejo v narečju. Hooked na tale komad.


Lumberjack - Eden tistih (2019)

Borut: Še eden od komadov, ki mi je zlezel pod kožo. Bend z velikim potencialom. Nekako slovenski so - pa to mislim v dobrem smislu.


Joker Out - Umazane misli (Umazane misli, 2021)

Borut: Po bendih, ki so harali že v 80ih in 90ih letih, prvi, ki razprodaja velike odre. Pop rock z enormno karizmo frontmana.

Jaša Lorenčič: recenzija albuma Umazane misli (Odzven)


MRFY - Zaljubila (2021)

Borut: Zame najboljši komad zadnjih nekaj let na slovenski sceni. To je to.


Iz uredništva:

Borut Marolt je že več kot poldrugo desetletje zaposlen kot učitelj v zavodu za vzgojo in izobraževanje mladostnikov z vedenjskimi in čustvenimi težavami,  zadnja leta je ravnatelj zavoda. Glasbeno pot je začel v prvi polovici devetdesetih let kot pevec skupine Prisluhnimo tišini, s katero je izdal dve plošči, leta 2008 pa se je kot pevec pridružil skupini Niet, s katero je do danes posnel tri avtorske plošče. Leta 2016 je izdal knjižni prvenec Kako se znebiti trupla. Roman sledi zgodbi glavnega protagonista Tomaža, pevca v alternativnem bendu iz devetdesetih let prejšnjega stoletja, ki je tik pred tem, da posname svojo prvo ploščo.

Prisluhnimo tišini - 3. december (Tihožretje, 1999)


Niet - Rad imam dež (V bližini ljudi, 2015)
 


Igor Bašin: recenzija albuma V bližini ljudi (Odzven)