22.04.2020

Iz moje poslušalnice: Manca Trampuš (Koala Voice)

Svojih top slo 5 predstavlja Manca Trampuš, pevka in kitaristka Koala Voice - zastavonoše mlade generacije slovenskega indie rocka.

SIGIC

Manca Trampuš
Foto: Jaka Teršek

zalagasper – Box (4, 2020)

Manca: Čeprav sem fenica že od njunega prvega komada Valovi, sta me z najnovejšim komadom in spotom res prijetno presenetila. Respect. Zelo sem ponosna na njiju. Zdi se mi, da se zelo trudita dostaviti kvaliteten in "wholesome content", tako preko glasbe kot tudi preko komuniciranja s feni na družabnih omrežjih.  

Jaša Lorenčič: recenzija plošče 4 (Odzven)

MRFY- BBY (Story, 2018)

Manca: Mrfy so bend, ki jih »ful poštekaš in si ful fen« al' jih pa res ne maraš. S fanti se poznamo že par let in vseskozi  dokazujejo, da so zelo talentirani in močni predstavniki novomeške in ljubljanske glasbene scene. Ta komad in spot sta po mojem mnenju "underrated", zato "shoutout" to Bby. So pa Mrfy zdaj pridno v studiu že kar nekaj časa. Tako da se zelo veselim in imam precej visoka pričakovanja glede njihove prihajajoče glasbe. All best to you guys!

Žiga Valetič: recenzija plošče Story (Odzven)

Pliš - Raj 

Manca: Zadnje dneve si večkrat zavrtim Pliš. Aleksandra ima to neko Lana Del Rey-prezenco, ampak z več  humorja. Super kombinacija, uživam v njihovih videih. "Shoutout" tudi Marku Gregoriču: Imam te med FB prijatelji in cenim tvoje hecne objave. Čeprav so mi tudi novejši komadi všeč, si najraje prepevam in preigravam tega.

Moveknowledgement – On it (See, 2014)

Manca: Joj Moveknowledgement, kaj ste mi naredil leta 2015! Takrat je bila moja obsesija na vrhuncu. Ta komad sem imela za zvonenje dokler nisem razbila telefona in je bil čas za novo ero. Vsi albumi so mi hudi, kombinacija rapa z live bendom. Top, hudi riffi, hudi beati. Upam, da bomo lahko kmalu slišali kaj novega.

Goran Kompoš: recenzija plošče See (Odzven)

Silence – Najin ogenj ugasnil ne bo

Manca: Sem videla,  da je sicer tudi Jure Longyka omenil duo Silence, ampak hej, men sta tut čist huda!  To priredbo Smithsov (There is a light that never goes out) mi je pokazal naš tonski mojster Jure Vlahovič in od takrat je ne morem pozabiti. Res lepo prevedeno oziroma spisano besedilo. Komad se te dotakne na totalno drugi ravni kot original. Bravo!

Iz uredništva: 
Manca Trampuš je tisto dekle, ki je zlezlo iz svojega koala kostuma, ki je bil vrsto let nepogrešljiv del njene odrske oprave, in se prelevilo v pravo levinjo slovenskega rokenrola. Koala Voice, bend, ki je osvojil prvo sezono Špil lige, nato pa zgolj v nekaj postal eden najbolj izkušenih slovenskih bendov v mednarodnih vodah. Številni festivali od Liverpoola do Moskve in na tisoče kilometrov klubskih turnej vmes. 

Koala Voice - Mislit je nč vedt (Koncert doma)