09.03.2022

Iz moje poslušalnice: Skova

Vasja Vipotnik aka Skova je trnovski reper, pisec besedil, freestyler in poet.

SIGIC

Skova
Foto: Matic Kremžar

Skova: V moji playlisti so zadnje čase:

Kiwi Flash - Mafija (Skrivni posli) (2022)

Skova: Pesem Mafija mi je zelo všeč, predvsem zato ker je "fresh". Kiwi Flash so po dolgem času izdali novo skladbo, ter me presenetili tako z svežo glasbeno produkcijo, kakor tudi z odličnim videospotom. Kiwiji so zakon!


Vlado Kreslin - Namesto koga roža cveti (Namesto koga roža cveti, 1991)

Skova: Nedolgo nazaj sem bil v Cankarjevem domu, na koncertu Vlada Kreslina. Strašno sem užival. Ta človek je preprosto genij, ter vsestranski glasbeni mojster in predvsem dober človek. Rad ga poslušam že od malega, včasih pa se tudi sam vprašam namesto koga roža cveti in namesto koga sem jaz...enkratna pesem.


Doša - Razglednice (Datura, 2021)

Skova: Doša me inspirira predvsem z svojimi zapletenimi strukturami rimanja, všeč pa mi je tudi kako lahkotno s pesmijo "Razglednice" nastavi ogledalom našim vladajočim bedakom in vsem tem vojnim dobičkarjem.

Marko Godnjavec - Jizah: recenzija albuma IRU: Tok misli (Odzven)


Iztok Mlakar - Puntarska (Štorije in baldorije, 1992)

Skova: Iztok Mlakar je že od nekdaj moj najljubši slovenski kantavtor. Kadar me prime, da bi namenil naši vladi kakšno grdo besedo, se nemalokrat zadržim in raje skupaj s prijatelji zapojem Puntarsko. Zdi se mi, da je prav danes še posebej aktualna.


MRFY - Zaljubila (2021)

Skova: MRFY so res unikatni. Band ima neko posebno energijo, v zadnjem času pa me vedno bolj presenečajo z novimi izdajami. Pesem "Zaljubila" mi je do sedaj njihova najljubša.

Iz uredništva:

Skova je trnovski rimoklepač, freestyler in poet. Njegova besedila so precej družbeno kritična in zaznamovana z močno pesniško metaforiko. Konec leta 2020 je izdal svoj glasbeni prvenec z naslovom Theatrum, med drugim pa je tudi front man sedem članske zasedbe "Skova in Skovani". Leta 2016 je zmagal na prvem slovenskem Rap Acapella Battlu »Cajt za fajt«, ki je danes najbolj gledan slovenski rap battle doslej. V preteklih letih je organiziral več kot 10 dobrodelnih glasbenih koncertov za socialno ogrožene otroke in tako med seboj povezal številne glasbene ustvarjalce. Skova bo v petek, 25. marca v Gala hali nastopil na dogodku Rapetek 165.

Jaša Lorenčič: recenzija albuma Theatrum (Odzven)

Skova - Kraj srečnega imena (2021)


Skova in Skovani - Balast (Live from Kino Šiška, 2021)