01.04.2020

Iz moje poslušalnice: Miha Guštin Gušti

Predstavljamo pet domačih komadov, ki jih v poslušanje priporoča Gušti!

SIGIC

Miha Guštin
Foto: selfie iz karantene

Pankrti - Zvečer v mestu (Pesmi sprave, 1985)

Gušti: Ko sem bil "mulac", sem bil po obleki sicer bolj šminkersko usmerjen, mi je bil pa punk iz stališča glasbe in naboja privlačen... Peter Lovšin je bil prvi iz mojega zornega kota, ki je povedal, po kaj se gre zvečer v mesto.

Klinika za cinike - Mojca z modrcem št. 5 (Osemdeseta - desetletje mladih, 2018)

Gušti: Seveda sem v ranih osemdestih tudi padal na melanholičen, erotičen, romantičen pop ... band Klinika za cinike in komad Mojca sta bila kot naročena.

Magnifico - Halo gospodična (Sexy boy, 2000)

Gušti: Po vseh mojih časih z Big Foot Mamo, Siddharto, Dan D in podobnimi bandi, ki so zaznamovali naša devetdeseta leta, sem bil vedno fan edinega res POP idola v Sloveniji, Magnifica. Halo gospodična zadane v srž moj šminkerski duh s punk cinizmom.

MRFY - Anakin (Story, 2018)

Gušti: Zadnja dva komada bom posvetil prihodnosti slovenske glasbene scene. Menin da so MRFY skupek vsega kar sem prej našteval, s tem, da je ekspresija njihovega živega nastopa resen presežek. Vesel sem, da imajo za sabo vedno več mladine in kritičnega poslušalstva.

Žiga Valetič: recenzija albuma Story (Odzven)

Joker Out - Vem Da Greš (Vem Da Greš, 2020)

Gušti: In nazadnje še izjemen band po imeu Joker Out, ki so za moje pojme naredili ogromen premik naprej in poskrbeli za čisto svojstven zvok. Njihov značilen brit pop sound jih je že ponesel v idole nove slovenske popularne glasbe in to ni naključje.

Iz uredništva: 

Gušti, avtor brezčasnih uspešnic skupine Big foot mama, kot so Nisem več s tabo, Črn tulipan in Led s severa, se je z albumom Dolce Vita na samostojno glasbeno pot podal zdaj že daljnega leta 2002. Sledila so številna glasbena sodelovanja, albuma GP s Polono Kasal in Naša stvar z Emo Gagro, veliko glasbe za televizijo, film in gledališče ter številni singli. Guštijev zadnji projekt predstavljajo koncerta srečanja ob kitari s Tomijem Megličem iz Siddharte

Gušti & Tomi M - Vedno zame