09.10.2020

Iz moje poslušalnice: Karin Zemljič

Današnji glasbeni izbor predstavlja jazz in pop pevka ter učiteljica petja, Karin Zemljič.

SIGIC

Karin Zemljič
Foto: Maja Selinšek

Generator - Sonce

Karin: Brez dvoma eden mojih komadov leta. Ob refrenu prav ne gre, da ne zamigam z glavo, dušica pa ploska ob kombinaciji beat-a in melodije. Ta ''nič', ''praznina'', beat z zelo malo notnimi dodatki, povzroči neko pričakovanje in da mnogo več, kot če bi bilo odigranih milijon not. Masterpiece, res kapo dol.


Urban3some - Mirjam

Karin: Hud vajb, hud komad, huda ekipa. Nekaj ''spešl' ima. Na morje bi se odpeljala, ko ga slišim in razveselim se vsakič, ko ga slišim po radiu.


WCKD Nation - Airplane blonde

Karin: Groovie komad, ki premakne rit. Hudi brassi, res dober aranžma in seveda top band! To je moj najljubši njihov komad.


Domen Don Holc & Thomas March Collective - Kam da dam (Povej mi stvari) 

Karin: Super mi je ta kombo - oldskul stvari, zapakirane na moderen način. Super mi je Domnova iskrenost v tekstih - ne samo v tem komadu. Verjamem mu, da res misli to kar poje in to jemljem kot največjo kvaliteto pevcev.


Marko Churnchetz trio feat. Jonathan Hoard - Place To Live

Karin: Ta komad in cel ta album v bistvu sta res za momente, ko pustiš glavo prazno in z zaprtimi očmi samo poslušaš ter se čudiš vsem članom, njihovim sposobnostim, lahkotnosti v igranju kompleksnih linij, tem.


Iz uredništva:

Po zaključenem študiju jazz petja v Celovcu je Karin Zemljič našla sebe predvsem v svojem bandu Okustični. Sodeluje in sodelovala je pri različnih projektih (Big Band Orkester RTV Slovenija, Sladica, Flozell, Zero Deniro), ogromno pa se posveča tudi poučevanju petja. Njene učenke so uspešne solistke (Klarity, Saška). Ukvarja se tudi z učenjem spremljevalnih vokalov, saj je tudi sama pela spremljevalne vokale veliko let. 

Okustični - Po tisti dolgi poti