06.04.2021

Iz moje poslušalnice: Kristin Čona

Kristina Vrčon je magistrica prevajalstva, ki se preživlja s poučevanjem angleščine in italijanščine, oziroma Kristin Čona je vokalistka, kitaristka in občasno basistka, ki ustvarja pri bunkerpop zasedbi balans. Obe plati njenega alterega vsesplošno podpirata ženske na slovenski glasbeni sceni.

SIGIC

Kristin Čona
Foto: Maša Gojić

7AM - everytime (Benefit for Iggy´s shirt, 2019)

Kristin: Ružijo senzibilno. Meni idealna glasba ob večerni vožnji skozi meglo. Dobri stari garažni grunge, postrežen v novem tisočletju. Super tudi v živo.

Igor Bašin: recenzija albuma Benefit for Iggy's shirt (Odzven)


Muzikačaka - Veter (Povezava in življenje na daljavo, 2020)

Kristin: Ena najbolj pristnih in čutnih kantavtoric pri nas. Njena besedila dihajo čustva, njena glasba prepiha telo.

Jaša Bužinel: recenzija albuma Povezava in življenje na daljavo (Odzven)


Uho za Oko - Medsvetovje (Uho za Oko, 2016)

Kristin: Ker moram imeti tudi darkwave na plejlisti in ker padam na globoka besedila. Ko so leta 2019 izdali album Strup za podgane pri podpodni založbi ŠOP Records, sem imela komad Chiron na repeat.


Ludovik Material - Večerni program (Passion for Red, 2012)

Kristin: Oh, Ludoviki. Upam, da bojo kmalu nazaj na odrih. Tinin glas je njam njam.

Maruša Bertoncelj: recenzija albuma Passion for Red (Odzven)


КУКЛА ~ Hranimo se rečima (Katarina, 2019)

Kristin: Originalna ženska, ki je sama po sebi artefakt. Njena fenica sem odkar je ustvarjala v skupini Napravi mi dete in ko smo bili balans povabljeni v sodelovanje s Kuklo za koncerti cikel štream v Kino Šiški, tale komad ni ušel naši priredbi.

Muanis Sinanović: recenzija albuma Katarina (Odzven)


Iz uredništva:

Kristin Čona in Andrej Pervanje sta kot duo balans na sceni že od leta 2013. Od leta 2016 sodelujeta z italijanskim sodobnim umetnikom Alessandrom di Giampietrom, s katerim publiki predstavita avdiovizualno koncertno izkušnjo. Pred dobrim letom in pol se jima je pridružil bobnar Jan Kmet.

Svoj fizični prvenec z naslovom Bunkerpop sta izdala leta 2017 pri neodvisni založbi ŠOP Records. Naslednje leto sta pri isti založbi izdala album z naslovom Kva je s tabo... V istem letu sta bila izbrana na 18. natečaju Radia Študent - Klubski maraton. Leta 2019 sta bila povabljena na koncert v okviru 5. edicije festivala MENT Ljubljana. Maja je nato sledil njun album A vam je jasno (ŠOP Records), ki sta ga promovirala s koncertno turnejo od Dunaja do Skopja. Jeseni istega leta sta bila razglašena za INES Talent 2020. Konec leta 2020 so pri založbi Kapa Records kot trio izdali album Sam pravm.

balans - njam njam (sam pravm, 2020)


Miroslav Akrapović: recenzija albuma sam pravm (Odzven)