22.01.2021

Koncertni video tok 3

Klub Študentov Kranj in Trainstation SubArt nadaljujeta s Koncertnim video tokom tudi v letu 2021.

Press Info

Koncertni video tok 3

Live stream na FB straneh Kluba Študentov Kranj in Trainstation SubArta.

Petek, 22. januar 2021 ob 21. uri - DE/Fragment

Bench
DJ, producent in ustanovitelj kolektiva Volume.

Nibiru - techno set
Glavni organizator festivals Drops, sicer bolj znan bo sukanju psihadeličnih viž, se nam bo tokrat predstavil s prefinjenim naborom techno slaščic.

Sobota, 23. januar 2021 ob 20. uri - Rock'N'Roll za Slavkota

Magic Jam je zasedba treh prijateljev, ki raziskujejo zvočne pokrajine v stilu space rocka, groova, jazza, fusiona. Neobremenjeni s pravili klasične zgradbe komadov raje improvizirajo in se prepustijo trenutnemu navdihu. Glasba je lebdeča, vznesena ter raziskujoča še vedno pa na trenutke zelo zemeljska, celo plesna. Za vas bodo z veseljem zaigrali: Igor Leonardi (Kitara Synth), Julijan Erič (Bass), Zlatko Djogič

Petek, 29. januar 2021 ob 21. uri - DE/Fragment

Shekuza je producent, oblikovalec zvoka in DJ iz Ljubljane, ki je svojo glasbeno pot začel kot klaviaturist v zasedbah Intimn Frizurn in Moveknowledgement, kmalu pa je ustanovil tudi lasten elektronski trio z imenom Ewok. Lansko leto je izdal prvenec De Sica, kjer se ukvarja z odvodi modularne sinteze, sicer pa redno trese temelje kluba K4 s kolektivom Knauf. Sedmi avgust lanskega leta je markiral izid novega mini albuma “Coriolis Effect” na založbi Kamizdat.

Črt Trkman, alias Terranigma, je na lokalni elektronski sceni prisoten že več kot desetletje. Pod svojim najnovejšim psevdonimom se vrača k koreninam, v sam začetek svojega ustvarjanja ter zvočnega raziskovanja, kar se močno odraža v njegovi glasbeni produkciji. Začel je že v mladih letih kot promotor v legendarnem Klubu K4, kjer se je eventuelno tudi pridružil ekipi kot rezidenten DJ. Kmalu je začel nastopati tudi v drugih klubih po Sloveniji in počasi razvijal svoje glasbene veščine. Svoj stil skozi leta konstantno razvija - od dub techna in UK bassa pa do zdajšnje mešanice elektra, acida in jungla, katero je že predstavljal na mnogoterih lokalnih in regionalnih dogodkih. Njegov najnovejši EP se glasi “Hydrozone” in je izšel lani na založbi Kamizdat.

Nulla
Z naborom elektrificiranega glasbenega izročila Detroita in ostalih odvodov elektronske glasbe, Nulla že povsem rutinsko trese ljubljansko klubsko podzemlje. Srčno aritmijo na prepotenih plesiščih diktira predvsem s svojo skrbno selekcijo elektro fines, obskurnega techna in ščepcem eksperimentalnih poigravanj.

Sobota, 30. januar 2021 ob 21. uri

SickBreed je 3-članski kvazi grunge band iz Ljubljane. Njihova besedila vsebujejo teme, kot so globalno politično/kulturni pojavi, vedno bolj miopična populacija, odtujenost današnjega družbe, ter kako in kje lahko najdejo svoje mesto v njej. Njihov glavni cilj je, da ustvarjajo vedno boljšo glasbo, vendar bodo veseli tudi, če zaradi njih kakšna ovčka pobegne iz ograde. Do zdaj so izdali 4 music videote (Pink, Separation, The Joy in Deception, Intolerance), en album ''The Joy in Deception'', ter en single ''Nostalgic Analogies''.

Hogminister je band iz Šentjura, ki se je sestavil leta 2017, da bi igral hard rock. In to je tudi tisto, kar Miha Andrenšek (kitar), Luka Logar (vokal in kitara), Maks Ivo Moser (bas) in Filip Eisenkoler (bobni) najbolje počnejo. Zlahka pa bi jih uvrstili tudi med alternativne rokerje z rahlim priokusom progresivnega metala.
Lansko leto so zmagali na jubilejnem desetem natečaju Cityband celjskega Citycentra. Strokovna komisija v sestavi Tone Kregar (Mi2), Rok Drobež (Carpe Diem) in Jani Hace (Siddharta) je za zmagovalca soglasno razglasila skupino Hogminister, ki bi se morala predstaviti na velikem zaključnem koncertu že ob koncu šolskega leta, vendar so ga onemogočile razmere zaradi COVID-19, zato bodo na Krekovem trgu kot predskupina Siddharti predvidoma igrali letos. To pa ni bil edini koncert s Siddharto, ki je bil na žalost odpovedan - z velikani slovenskega rocka bi morali nastopiti na 20. obletnici ŠentRocka. Tradicionalna prireditev je bila enako prestavljena na letošnjo sezono.
V letu 2020 so nastopili še v finalu natečaja ŠouRock v Mariboru in prepričali na ljubljanskem festivalu TrNOVfest. ​Po singlu 'Hog' sta sledila 'Irrelevant' in 'Time Machine'.

Petek, 5. februar 2021 ob 21. uri -  DE/Fragment

S.S.S.
Temna stran Softskinsona. Alter ego bivšega rezidenta Kluba K4 pluje po trših, udarnejših žanrih, pogosto pa preseneti z nekonvencionalnimi kombinacijami in miksi. Njegovi seti so mešanica blaženosti in jeze, ki poslušalca enostavno ne morejo pustiti ravnodušnega.

Stagnat
Iz podalpskega drobovja hromeč duo, (ne)znan pod imenom Stagnat, svoje poslušno neposlušne ritme črpa iz svojskega, žareče svetlega mikrokozmosa. Produkt je spontan, temnejše obarvan techno, s kaotično noto ptičjega petja, pot v sivo jutro, z uporniško noizerskim spletom okoliščin.

Sobota, 6. februar 2021 ob 21. uri

Red Five Point Star
Trboveljski ska pionirji Red Five Point Star se odpravljajo na svetovno turnejo. Koncert bo v kranjskem klubu Trainstation, vendar ga bo možno videti iz kateregakoli kotička zemeljske oble, ki premore širokopasovno internetno povezavo. Tačas bodo prisotni v živo na ekranih širom sveta. Torej, ob istem času vendar ne ob isti uri.
V Sloveniji v živo na ogled 6. februarja ob 21ih.

Petek, 12. febuar 2021 ob 20. uri

Drops Fest vs Chagga Records: Fifs, Sun-Wu kong, BackEqualiser

Sobota, 13. februar 2021ob 20. uri - Hip hop / Rap scena

Ali Massive, La Bagra, Robs beats, D.J. Korkie

Petek, 19. februar 2021 ob 20. uri - Fršlus

Veztax, Maks Peper, Lilson, Dj Repic

Sobota, 20. februar 2021 ob 21. uri

MetalSteel letos praznujejo 20. obletnico aktivnega delovanja na glasbeni sceni. V 20 letih so na sceni pustili bogato diskografijo in nastopili na različnih slovenskih in evropskih odrih. Med drugim so nastopali tudi s skupinami kot so Saxon, Helloween, Steve Lukather, W.A.S.P., Iced Aerth, s Simfoničnim orkestrom itd. Letos načrtujejo izid 7. studijskega albuma, nekaj novih skladb iz prihajajočega albuma Forsaken by The Gods bodo predstavili tudi na livestreamu.

Petek, 26. februar 2021 ob 21. uri -  DE/Fragment

Lifecutter ustvarja glasbo z različnimi kitarskimi efekti in sintetizatorji zvoka. Naslanja se na noise ozadje ter črpa iz različnih odvodov elektronske glasbe, predvsem tehnoidnega okusa. Giba se med analogno in digitalno mejo ter ustvarja temačnejšo atmosfero z raznimi industrijskimi vložki ali pa se prikrade na plesišče kluba in odpelje na nepredvideno pot. Glasba je tako lahko minimalistično opremljena ter ujeta v zanke ali pa se nasiči z zvoki, se lomi ali vozi dalje v svežih oblikah "štirke", ali pa zanemari klasični ritem ter oscilirajoče pulzira.

Douchean
Kranjski producent, DJ in član kolektiva Tektonika, ki je v lanskem letu med drugim nastopil tudi na festivalu Ment in na mikro verziji festivala Drops. Razpoznaven je predvsem po kombiniranju raznolikih distorziranih zvočnih tekstur, izborom tako starejših kot sodobnejših izraznih oblik darkerske podtalne elektronske glasbe, katere zvok se skuša vtirati vse globlje v zemeljsko drobovje, in hkratnim vpletanjem počasnejših ter bolj ambientalno usmerjenih odvodov zvoka, s svojimi seti poslušalce popelje po pokrajinah, kjer se nepričakovano združita lepo in bizarno.

Sobota, 27. februar 2021 ob 21. uri

Svojat