04.06.2020

Letošnji prejemnik Kozinove nagrade je Bor Turel

Bor Turel bo nagrado prejel za zaokrožen skladateljski opus s področja elektroakustične glasbe.

Press info

Letošnji prejemnik Kozinove nagrade je Bor Turel
Foto: arhiv DSS

Podelitev bo 4. junija ob 12.00 v Kogojevi dvorani Društva slovenskih skladateljev (Trg francoske revolucije 6, 1000 Ljubljana).

Kozinova nagrada je najvišje strokovno priznanje, ki ga Društvo slovenskih skladateljev podeljuje od leta 1994. Nagrada se podeljuje enkrat letno, 4. junija, na obletnico rojstva skladatelja Marjana Kozine. Nagrada se slovesno podeljuje z izročitvijo listine in denarnim nakazilom.
Kozinova nagrada se podeljuje za zaokroženi skladateljski opus ali za pomembne skladateljske dosežke, ki so bili javnosti predstavljeni v zadnjih treh letih, izjemoma pa tudi za enkraten skladateljski uspeh. Nagrado lahko prejme vsak skladatelj, ki stalno živi in deluje v slovenskem kulturnem prostoru.
Kandidata Upravnemu odboru Društva slovenskih skladateljev predlaga Komisija za nagrade, ki predlog strokovno utemelji v pisni obliki. Če Upravni odbor Društva slovenskih skladateljev predlog komisije potrdi, ta postane pravnomočen. V nasprotnem primeru ima Upravni odbor Društva slovenskih skladateljev pravico, da nagrade ne podeli ali pa jo podeli skladatelju, ki ga izbere Upravni odbor z večino glasov.

Utemeljitev nagrade, ki jo prejme Bor Turel, najdete TUKAJ.