22.02.2021

Mala šola kitare za songwriterje

Društvo KAPA in Gala hala predstavljata Ojačevalnico, namenjeno dekletom in fantom od 12 do 16 let, ki so že osvojili osnovno znanje kitare, in ki želijo biti korak bliže ustvarjanju avtorskih komadov.

Press Info

Mladi Rapetek
Foto: Maša Gojić, arhiv projekta Mladi Rapetek

Glasba je ena izmed najbolj kul stvari na svetu. Potrjeno. Lahko jo poslušaš, lahko plešeš na njo, lahko jo izvajaš, lahko pa jo tudi ustvarjaš! Brezplačne delavnice, ki so jih poimenovali Ojačevalnica – Mala šola kitare za songwriterje, so namenjene tistim dekletom in fantom od 12 do 16 let, ki so že osvojili osnovno znanje kitare, in ki želijo biti korak bliže ustvarjanju avtorskih komadov. Delavnice so usmerjene v glasbeno-kreativni razvoj kitaristov iz alternativnih glasbenih žanrov, podobnih, kot jih gojijo tudi na založbi KAPA Records.

Časovnica:

Rok za prijavo na brezplačne delavnice: 15. marec 2021
Obvestilo o izbranih udeležencih: 22. marec 2021
Spoznavni dan: četrtek, 1. april 2021, ob 18h; Gala hala
Delavnice: 3., 10., in 17. april 2021 ob 16h; Gala hala
Zaključni nastop: 24. april 2021; generalka ob 16h, nastop ob 18h; Gala hala

Mladi na natečaju lahko sodelujejo tako, da pošljejo izpolnjeno prijavnico skupaj s svojim videoposnetkom, na katerem igrajo kitaro, do 15. marec 2021 na: ojacevalnica@gmail.com.

Pravila prijave in prijavnice najdete tukaj!

Po prejetih prijavah bodo Katarina Deskovič, kulturna producentka in vodja kluba Gala hala, Dominika Kozar, vodja založbe KAPA Records, Klemen Tehovnik in Matevž Bitenc, sodelavca ter Luka Flegar, mentor delavnice, do 25. marca 2021 izmed prijavljenih izbrali 5 udeležencev (pri čemer bodo prednost imeli tisti iz socialno ogroženih družin), ki se bodo v aprilu z nami najprej srečali na spoznavnem dnevu, potem na treh malce daljših delavnicah z mentorjem in na koncu na zaključnem, »tazaresnem« koncertu, kjer bodo imeli možnost predstaviti svoj avtorski komad.

S sodelovanjem na delavnicah, katerih namen je spodbujanje glasbene kreativnosti, lastnega avtorskega izraza na kitari, pisanja pesmi, aranžiranja za svoj bend in nenazadnje učenje novih kitarskih veščin, bodo mladi ustvarjalci pridobili nova znanja, samozavest za zagon lastne ustvarjalske identitete in realen vpogled v umetniški proces delanja glasbe. Cilj delavnic je z vsakim posameznim sodelujočim razviti, dokončati in odigrati njegovo lastno skladbo.

Delavnice in zaključni nastopi bodo (ob primernem vremenu) potekali na Letnem vrtu Gala hale.

Podrobnosti o natečaju najdete tukaj: https://ojacevalnica.si/

Ojačevalnica
Mladi Rapetek
Mladi Rapetek
Mladi Rapetek
Mladi Rapetek