08.03.2016

Mladi rapetek

Društvo Kapa v sodelovanju z Zavodom Culturemaker pričenja z izvajanjem novega projekta z naslovom Mladi rapetek, v okviru katerega se odvija natečaj za osnovnošolce od 5. do 9. razreda.

Dušan Mijanović

MLADI RAPETEK izhaja iz koncertnega cikla RAPETEK – edinega rednega mesečnega hip hop dogodka v Sloveniji, s katerim Društvo Kapa v ljubljanskem klubu Gala hala že enajsto leto zapored zagotavlja kakovosten koncertni in DJ-program. S sodelovanjem na natečaju, katerega cilj je spodbujanje jezikovne, glasbene in umetniške ustvarjalnosti, bodo dekleta in fantje pridobili nove spretnosti izražanja o perečih družbenih temah in veščine nastopanja, soustvarjali z vrstniki ter spoznavali hip hop kulturo.

Nagrajenci in nagrajenke natečaja bodo sodelovali na brezplačni ustvarjalni delavnici, ki bo potekala 10. junija 2016, od 16.00 do 20.00, na Letnem vrtu Gala hale na Metelkovi v Ljubljani. Vodili jo bodo mentorji z dolgoletnimi izkušnjami pri delu z mladino: Zlatan Čordić – Zlatko, Luka Jeločnik – DJ K'Pow ter Sunny Al Saleh – MC Sunny Sun. Teden kasneje bo sledil javni nastop na Letnem odru Gala hale.

Prijavnico in vse potrebne informacije o natečaju najdete TUKAJ. Izpolnjeno prijavnico skupaj z navedenimi prilogami pošljite na naslov mladi.rapetek@gmail.com. Rok prijave je 26.4.2016. 

Delavnica, kjer se boste podrobneje seznanili z natečajem, bo na Kulturnem bazarju 2016. Ppotekala bo 31. marca med 14.00 in 14.45 v dvorani M1 Cankarjevega doma. Prijave za delavnice so možne do 15. marca.