02.12.2020

Nagrade Univerze v Ljubljani

V prvem decembrskem tednu ponovno obeležujemo Teden Univerze v Ljubljani. Najstarejša univerza v Sloveniji namreč praznuje rojstni dan, letos že stoprvega.

Press info

Nagrade Univerze v Ljubljani

Univerza v Ljubljani vsako leto izpostavi najboljše raziskovalne dosežke, poda častne nazive ter podeli plakete, nagrade, listine in priznanja. Med drugim nagradi raziskovalne projekte, profesorice in profesorje, mlade visokošolske učiteljice in učitelje ter senatorke in senatorje univerze.

Med prejemniki nagrad sta letos tudi dva študenta Akademije za glasbo.

Svečano listino za najboljše študijske dosežke prejme pianist Urban Stanič, ki je zmagovalec slovenskega izbora za tekmovanje Evrovizijski mladi glasbeniki 2014, prejemnik Škerjančeve nagrade Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana ter študentske Prešernove nagrade Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani. Trenutno se šola v razredu zaslužne profesorice Dubravke Tomšič Srebotnjak na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani.
 

Priznanje za posebne dosežke na področju obštudijskih dejavnosti pa prejme violinist Nikola Pajanović. Violino igra od leta 2006. Kot osemletnik se je udeležil mednarodnega tekmovanja Euritmia, kjer je prejel zlato priznanje in drugo nagrado. Udeležuje se številnih tekmovanj in mednarodnih poletnih šol ter je prejemnik prestižnih nagrad. Med drugim je za izjemne uspehe pri uveljavljanju Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana leta 2015 prejel Škerjančevo nagrado.