02.07.2024

Poletni glasbeni večeri v Žički kartuziji in Poletnice

Poletni glasbeni večeri v Žički kartuziji med obzidji nekdaj mogočnega samostana so že dobri dve desetletji stalnica poletnega utripa na Konjiškem.

Press info

Poletni glasbeni večeri v Žički kartuziji in Poletnice

Koncerti na prostem z edinstveno kuliso privabljajo glasbene sladokusce od blizu in daleč. Lansko poletje je Žička kartuzija z obnovljeno cerkvijo sv. Janeza Krstnika pridobila novo vrhunsko prizorišče, odzivi občinstva so bili odlični. 

Organizatorji na Centru za kulturne prireditve Slovenske Konjice v letošnjem letu ohranjajo obe prizorišči. Uvodni  koncert kultne zasedbe Silence v cerkvi sv. Janeza Krstnika je bil razprodan.

PROGRAM

PETEK, 12. JULIJ 2024, 21.00, STARI TRG SLOVENSKE KONJICE, POLETNICA: BATISTA CADILLAC
Batista Cadillac poznamo z izjemno uspešnega nastopa na EMI, kjer so predstavili najbolj izstopajoč komad EME 22 »Mim pravil«. Kmalu zatem so na razprodanem koncertu v Kinu Šiška predstavili prvi album, na katerem se nahaja še vrsta nagroovanih, soulovskih singlov. Od izida prvenca je minilo že dve leti in v tem času se je skupina dokončno prelevila v suvereno soul mašino, ki publiko zlahka dvigne na noge. Vabljeni na brezplačne koncert na Stari trg v Slovenske Konjice! Vstop prost!

PETEK , 26. JULIJ 2024, 21.00, STARI TRG SLOVENSKE KONJICE, POLETNICA: JULIJA LUBEJ & CO.
Julija Lubej je pravzaprav domačinka, doma iz okolice Slovenskih Konjic. Svoje znanje v petju jazza širi pri mentorici Nini Strnad. Nastopa v številnih glasbenih projektih, na koncertih in v muzikalih. Spremljevalni band sestavlja pet izjemnih glasbenikov, s katerimi Julija redno sodeluje v različnih glasbenih projektih. Njihov repertoar sestavljajo večžanrske skladbe, predvsem pop, funk in jazz. Vstop prost!

PETEK, 3. AVGUST 2024, ŽIČKA KARTUZIJA, POLETNI GLASBENI VEČERI V ŽIČKI KARTUZIJI: SIDDHARTA
V izjemen ambient Žičke kartuzije po petih letih ponovno prihaja Siddharta. Mešanica njihovih največjih uspešnic in svežih stvaritev je zagotovo idealen recept za edinstven glasbeni dogodek. Kot smo se skozi leta že navadili, lahko od Siddharte pričakujemo nepozaben večer presežkov. Se vidimo 3. 8. 2024 v Žički kartuziji! Vstopnice: Eventim in Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice

PETEK, 9.  AVGUST 2024, 21.00, STARI TRG SLOVENSKE KONJICE, POLETNICA: MAGIC POND
Vokalno-instrumentalna zasedba z močnim lokalnim pridihom ustvarja že nekaj let. Na koncertu lahko pričakujete avtorsko glasbo, ki jo zaznamuje improvizacija. Zanimiva izkušnja za vsakega poslušalca je definitivno unikatna postavitev skupine v smislu instrumentarija, ki vedno znova ponuja sveže barvne palete zvoka. Vstop prost!

PETEK, 16. AVGUST 2024, ŽIČKA KARTUZIJA, CERKEV SV. JANEZA KRSTNIKA, POLETNI GLASBENI VEČERI V ŽIČKI KARTUZIJI: SOUNDS OF SLOVENIA TRIO & MAROLTOVKE
Pod umetniškim vodstvom harmonikarja in skladatelja Janeza Dovča bodo v cerkvi sv. Janeza Krstnika v Žički kartuziji nastopili Sounds of Slovenia trio in Maroltovke.  Obeta se nam koncert s skladbami slovenskega ljudskega izročila, pa tudi uglasbene poezije slovenskih pesnic in pesnikov, ves repertoar v sodobnih in živih priredbah, z akustično, vokalno in elektronsko zvočnostjo. Vstopnice: Eventim in Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice