29.10.2020

Policijski orkester sodeloval v mednarodni podpori boja proti covid-19

Slovenski policijski orkester se je pridružil mednarodnemu projektu Frontline Workers Music Tribute, katerega pobudnik je notranje ministrstvo Združenih Arabskih Emiratov. Namen projekta je z glasbo, tem univerzalnim jezikom, ki ga razumemo vsi, izraziti podporo interventnim službam in njihovim pripadnikom, ki se v teh mesecih borijo z zajezitvijo pandemije covid-19.

Press info

Frontline Workers Music Tribute

V projektu je sodelovalo 27 policijskih orkestrov iz 26 držav. Poleg Slovenije so tako sodelovale še Avstralija, Avstrija, Bahrajn, Brunei Darussalam, Burkina Faso, Češka, Filipini, Gana, Gvatemala, Italija, Izrael, Južna Koreja, Kolumbija, Litva, Mavricij, Nova Zelandija, Peru, Poljska, Portugalska, Senegal, Singapur, Slovaška, Tajska, Združeni arabski emirati in Združeno Kraljestvo. Kot predstavnika slovenskega Policijskega orkestra sta s svojimi melodijami nastopila Aleš Rupar z rogom in Matic Kovač na pozavni.

Člani orkestrov so zaigrali del svetovno znane opere Aida skladatelja Giuseppeja Verdija, in sicer znameniti Triumfalni marš. Gre za najbolj poznano melodijo te opere, ki je slavospev pogumu in simbolizira vrnitev domov po zmagi v bitki. Prav ta simbolna podpora junakom boja proti pandemiji je tudi osnovni namen videa, ki je obenem tudi poklon njihovi hrabrosti, predanosti in požrtvovalnem delu.

V Policijskem orkestru so bili počaščeni ob prejemu povabila za sodelovanje v mednarodnemu projektu Frontline Workers Music Tribute, s katerim so skupaj s policijskimi orkestri iz drugih držav počastili delo vseh delavcev, ki se na "prvih bojnih črtah" bojujejo proti pandemiji covida-19. To so reševalci, policisti, gasilci, humanitarni delavci itd.

 

Matic Kovač