22.03.2019

Priznanja Frana Gerbiča

V sredo, 3. aprila 2019, ob 16.00 uri bo v Kulturnem domu v Cerknici potekala 16. podelitev nagrad in priznanj Frana Gerbiča.

Press info

Priznanja Frana Gerbiča

Nagrade podeljuje Zveza slovenskih glasbenih šol najzaslužnejšim glasbenim in plesnim pedagogom v slovenskih glasbenih šolah in so poimenovane po znamenitem slovenskem skladatelju Franu Gerbiču.

Letošnji prejemniki priznanj Frana Gerbiča so ugledni pedagogi Danica Koren iz GŠ Fran Korun Koželjski Velenje, Drago Peterlin iz Glasbene šole Zagorje ob Savi, Romana Rek iz Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer in Maja Cilenšek iz Glasbene šole Koper. Vsi so izjemni glasbeniki in pedagogi, katerih varovanci so dosegli pomembne državne in mednarodne nagrade na tekmovanjih ter postali odlični mednarodno priznani glasbeni umetniki.

Nagradi za življenjsko delo sta dve, prejela jih bosta Marija Gregorc, dolgoletna ravnateljica Glasbene šole Moste Polje iz Ljubljane in svetovalka za glasbeno šolstvo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport in upokojena profesorica petja Doroteja Cestnik Spasić, ki je s svojim umetniškim in pedagoškim delovanjem pustila sled v Sloveniji in v tujini.

V umetniškem programu bodo nastopili prvonagrajenci letošnjega državnega tekmovanja mladih glasbenikov TEMSIG in dijaki Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana.