05.10.2017

Rad bi bil normalen fEstival

19. festival alternativne scene na cerkljanskem 'Rad bi bil normalen' bo v Ravnah pri Cerknem potekal 13. in 14. oktobra.

SIGIC

Rad bi bil normalen festival

Rad Bi Bil Normalen festival (glasbeni festival alternativne scene na cerkljanskem) deluje od leta 1999. Na festivalu se predstavljajo novejša dela mladih ustvarjalcev/glasbenikov na področju vseh oblik rocka, punka/rocka in hardcora, iz Slovenije, vsekakor pa sam program posega tudi po izvajalcih iz tujine in jih vključuje v ruralno okolje, z željo predstaviti jih publiki v odmaknjenosti iz velikih prestolnic.

Sam festival se izvaja v okviru kulturnega društva ''Zora'' v Ravnah pri Cerknem. S trudom, ki ga organizatorji vlagajo v tovrsten dogodek, vsako leto pridobiva na vrednosti v okolju kjer deluje, kar dokazuje tudi to, da se je na festivalskem odru v tej dolgoletni letni zgodovini zvrstilo že preko 100 različnih izvajalcev iz celotne evrope kot bivše juge. Da festival ne odstopa od prvotno začrtanega dogodka pa gradijo na tem da v vključujemo celotno mlado generacijo, katera raste in se razvija v tem od velikih prestolnic odmaknjenih krajih.
Že od prvega festivala leta 1999 pa se je zastavljalo vprašanje, ali lahko na tak način zastavljen projekt ˝festival˝, ki je značilen za mestna oz. urbana okolja, zaživi in živi tudi v ruralnem okolju. Organizatorji festivala so dokazali, da lahko. Še več, preplet mestne in vaške identitete festivalu da tisto nekaj več, da se značilno razlikuje od drugih podobnih dogodkov.

Petek 13. oktober 2017 ob 20. uri

Dežurni krivci
Sokia
HakAttak
Dust Collector
Eni najslabših


Sobota 14. oktober 2017 ob 20. uri

one piece puzzle
Emphasis
BOG
Sintetika
Negative Slug