07.12.2023

Rejvfleksija

V sredo, 13. decembra 2023 ob 18. uri bo v lokalu Pritličje potekala okrogla miza ob ob prvem letu aktivnega delovanja skupine Rejv utopija.

Press Info

Rejvfleksija

Na dogodku Rejvfleksija bodo članice skupine Rejv utopija predstavile aktivnosti s področja preprečevanja spolnega nadlegovanja v nočnem življenju in refleksije o njihovem delu, lokalne specifike ljubljanske klubske scene ter izzive samoorganizacije. Predstavile bodo tudi publikacijo Priročnik za soustvarjanje varnejših prostorov nočnega življenja. Po predstavitvi bo dogodek odprt za debato, sledilo bo sproščeno druženje in pogostitev.

Rejv utopija je skupina, ki je iz lastnih izkušenj in izkušenj prijateljic in prijateljev, znank in znacev ter neznank in neznancev prepoznala, da je nujno potrebno (širše in glasneje) odpirati pogovore o spolnem nadlegovanju v nočnem življenju ter aktivno ukrepati proti temu. Ker nočejo, da so bari, klubi, rejvi ali domače zabave, prostori polni neprijetnih in nekonsenzualnih interakcij, so v sklopu projekta izvajale različne aktivnosti (delo na terenu kot ekipa za ozaveščanje in izobraževalne delavnice), s katerimi želijo doseči manj nadlegovanja in več uživanja v nočnem življenju ter spodbuditi solidarnost med vsemi - žurerkami, organizatorkami in zaposlenimi.

Dogodek je namenjen vsej zainteresirani javnosti!