14.08.2018

Slovenskogoriški klopotec, Cerkvenjak 2018

Rok prijave: 5. september.

Press info

Slovenskogoriški klopotec, Cerkvenjak
Foto: arhiv organizatorja

Kulturno društvo Cerkvenjak razpisuje javni razpis za 31. festival narodnozabavne glasbe Slovenije »Slovenskogoriški klopotec, Cerkvenjak 2018«, ki bo potekal v petek 19. oktobra 2018

Razpisna pravila in pogoji:

 1. Na festivalu lahko sodelujejo avtorji in ansambli iz Slovenije in zamejstva, ki gojijo to glasbeno zvrst. Na festivalu lahko sodelujejo ansambli, ki za to glasbo uporabljajo obvezne instrumente. (uporaba elektronskih instrumentov in računalniških programov ni dovoljena) ter da so njihovi člani starejši od 15 let.
 2. Sprejetih bo največ dvanajst ansamblov.
 3. Na festivalu vsak ansambel sodeluje le z eno lastno novejšo skladbo (za novejšo skladbo šteje lastna skladba ansambla, katera je bila prvič javno ali medijsko predvajana v letu 2017 ali 2018 in še ni bila nagrajena skladba)  in  pa z eno priredbo ljudskih pesmi.
 4. Prijava mora vsebovati tudi demo ali že dokončane posnetke prijavljenih novejših skladb ali notne zapise ter besedilo v treh izvodih. Dolžina skladb je lahko največ 3 minute in 30 sekund.
 5. Za nastop na festivalu bodo ansambli sprejeti na osnovi odločitve strokovne komisije.
 6. Strokovno komisijo imenuje organizator festivala. Končen izbor ansamblov in skladb bo komisija opravila do 18. septembra 2018 in bo dokončen.
 7. Vsi na festival sprejeti ansambli morajo najkasneje do 1. oktobra 2018 organizatorju dostaviti dokončan studijski posnetek nove festivalske skladbe.
 8. S sodelovanjem na razpisu ansambli in avtorji soglašajo, da se njihova dela snemajo za radijski in televizijski program, predvajajo in izdajo na nosilcih zvoka in slike oz. da sodelujejo na festivalu v skladu s pravili festivala.
 9. Izvedbo, skladbe in besedila bodo na festivalu ocenjevale strokovna žirija in komisija za besedila, ki ju imenuje organizator ter občinstvo.
 10.  Razpisane nagrade - strokovna komisija izbere:

- I. Zlati klopotec (priznanje in denarna nagrada)
- II. Srebrni klopotec (priznanje)
- III. Bronasti klopotec (priznanje)
- Najboljše besedilo (priznanje - avtor besedila)
- Najboljša priredba in izvedba ljudske pesmi (priznanje in denarna nagrada - ansambel)

Občinstvo na prireditvi izbere:

- Najbolj všečen ansambel (priznanje in denarna nagrada - ansambel)

 1. Ansambli se prijavijo za nastop na festivalu najkasneje do 5. septembra 2018 na: festival.cerkvenjak@gmail.com

Dodatne informacije so na voljo po e-pošti festival.cerkvenjak@gmail.com, ali na tel. številki 041 799 582 (Primož Čuček).

Prijava mora biti na prijavnem obrazcu.