11.02.2016

Teho Teardo v sodelovanju s slovenskimi kitaristi in basisti

Italijanski glasbenik in skladatelj Teho Teardo bo 1. marca ponovno nastopil v Ljubljani, tokrat v Klubu Cankarjevega doma. Predstavil bo svoj najnovejši glasbeni projekt, pri katerem računa na pomoč štiridesetih slovenskih kitaristov in basistov.

Peter Baroš

Teho Teardo, ki se je domačemu občinstvu nazadnje predstavil na odru Kina Šiška v tandemu z Blixo Bargeldom, vodjo kultnih Einstürzende Neubauten ter dolgoletnim članom zasedbe Nick Cave & The Bad Seeds, se vrača. Teardo, glasbeni umetnik, ki se je med drugim proslavil tudi kot komponist filmske glasbe, s posebej omembe vredno glasbo za film Il Divo, režiserja Paola Sorrentina, za katero je prejel nagrado Ennia Morriconeja, se bo ljubljanskemu občinstvu predstavil z novim projektom Le Retour à la raison. Musique pour trois films de Man Ray : Le retour, Emak bakia, Etoile de mer.

Posebne pozornosti na koncertu bo deležna skladba Etoile de mer. Gre za kompozicijo, kjer je ob Tehovi zasedbi, ki sestavljata še Stefano Azzolina na violi in Elena de Stabile na violini, predvideno sodelovanje kar štirideset članskega sestava kitaristov in bas kitaristov. Razširjene zasedbe Teho ne bo pripeljal s seboj, pač pa želi, da se mu na odru pridružijo slovenski glasbeniki.

K sodelovanju v tem edinstvenem projektu so vabljeni vsi slovenski glasbeniki na električni in bas kitari. Interes za sodelovanje je mogoče izkazati do 18. februarja na e-naslov nosurda@gmail.com. Pišete lahko v slovenskem jeziku. Interesenti bodo prejeli konkretnejša navodila glede zahtevane glasbene opreme ter samega nastopa.

Vabljeni k sodelovanju!

Kako skladba Etoile de mer zazveni v živo, si lahko ogledate tukaj.

Koncert organizirata Cankarjev dom in Kataman