04.03.2019

TEMSIG 2019

Že 48. tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije organizirata Komisija tekmovanja mladi slovenski glasbeniki in Zveza slovenskih glasbenih šol.

Press info

TEMSIG 2019

Tekmovanje mladih slovenskih glasbenikov poteka na regijski in državni ravni. Letos svoje znanje predstaviljajo tekmovalci v disciplinah klavir, kljunasta flavta, flavta, klarinet, saksofon, oboa, fagot, diatonična harmonika, petje, komorne skupine s trobili, jazz komorne skupine. 
Preizbori so bili februarja 2019, tam se je na državno raven uvrstilo 738 mladih glasbenikov, starih od sedem do 23 let. Tekmovalci so razporejeni v sedem starostnih kategorij. Državno tekmovanje pa poteka na glasbenih šolah gorenjske regije med 4. in 17. 3. 2019.
Zaključni koncert izbranih prvonagrajencev in podelitev posebnih nagrad bo 22. 3. 2019 ob 18. uri v koncertni dvorani Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana.
Celotno tekmovanje mladih slovenskih glasbenikov že vsa desetletja temelji na prostovoljnem in angažiranem delu organizatorjev ter medgeneracijskim dialogom z veliko skrbjo za odkrivanje in spodbujanje mladih glasbenih talentov ter izmenjave pedagoških izkušenj pri delu z učenci. Gre za izjemen nacionalni projekt, ki vsako leto k sodelovanju privabi več kot 700 glasbenikov iz vse države. Na tekmovanjih žirije in drugi prisotni strokovnjaki znajo poiskati najbolj perspektivne mlade umetnike, ki jih usmerjajo v nadaljnjem razvoju. Vrsta koncertnih izkušenj pred, na in po tekmovanju omogoča mladim umetnikom hitrejši in celostni umetniški in osebnostni razvoj.

Urnik tekmovanja najdete TUKAJ.